2024-10-29
去咗试呢间新开嘅越南餐厅,嘢食整体嚟讲都几好味,下次一定会再encore!首先叫咗个虾米纸卷,呢个系我哋嘅开胃小菜。好多蔬菜,劲fresh,仲要脆卜卜!个花生酱系佢哋自家整嘅,好香浓,同啲蔬菜配埋一齐,口感丰富又好夹跟住叫咗佢哋个打卡位——滴滴咖啡!杯咖啡几靓,影相一流!不过记得要小心啲,因为糖系落咗喺杯底入面,如果全部搅匀咗,可能会比较甜!饮品方面,我哋仲叫咗杯菠萝梳打,劲大杯!而且真系用新鲜菠萝整,饮落去酸酸甜甜,好解渴!甜品就叫咗个斑斓糕,呢个真系必食推介!不过要提一提大家,呢个糕劲抢手,最好一开始就叫定,唔系好容易卖晒!个糕好烟韧,口感一流!另外,我哋仲叫咗个焗鸡翼,鸡翼焗得啱啱好,上枱𠮶阵仲系热辣辣,外皮脆卜卜,肉质嫩滑,唔会干争争仲有越式法包,外脆内软,个酸味几特别,同脆卜卜嘅外皮形成一个好强烈嘅对比,几得意最后,不得不提嘅系佢哋嘅蟹河粉!真材实料,除咗蟹肉饼之外,仲有好多其他配料,例如虾、芽菜等等,汤底鲜甜,蟹肉鲜味十足!简直系一绝!总括嚟讲,呢间餐厅嘅嘢食质素高,份量都几足,价钱又合理,服务态度都几好,员工都好nice!我哋仲叫咗好多其他嘢食,全部都好味,下次一定会再黎
总括嚟讲,呢间餐厅嘅嘢食质素高,份量都几足,价钱又合理,服务态度都几好,员工都好nice!我哋仲叫咗好多其他嘢食,全部都好味,下次一定会再黎试吓其他菜式!强烈推荐!