来过Baked不下10次,全因佢嘅sourdough,的确系我食过最好食嘅sourdough。即使佢价钱的确唔friendly,但我依然每个月都会黎食comfort food。Baked真系小店,而且坐得好逼,店员送餐时成日喺身后擦身而过。➡️OMG第一次食嘅时候真系有种oh my god的感觉,作为一个菇控,真系好兴奋。满满嘅芝士菇汁沾满大啡菇,里面仲有一只poached egg。呢块sourdough犀利嘅地方,系就算有满满嘅汁,都唔会变淋,极有咬口,酱汁唔会影响酸种包嘅质感,依然好有麦香,crust非常脆,但唔会过硬。➡️Live your Best Life主角一定系风干牛,另外有两只poached eggs,淋上自制嘅荷兰酱,牛嘅味道比较抢。但呢个嘅汁比较少,比较可以食到酸种包嘅香气。

OMG

➡️OMG