2024-06-15
❝香港最抵食‼️🔥超高质~很满意的高级和牛日式烧肉店🐮全店只有六枱😳✨GO BOOK NOW!💨❞台北过江龙@luigi.fire_hk (个名好有趣完全听唔出系烧肉店!) 系一间sell性价比高的高级和牛烧肉店🐮😚呢个级数既A5和牛+呢个价钱 比起香港同类型烧肉店般讲 真系抵食到烂!!😳(类似体验/质素+价钱要数回我在东京别过的🥹)晚市有2个set✨分别𝙒𝙖𝙜𝙮𝙪 𝙁𝙡𝙖𝙢𝙚 $998同𝙒𝙚 𝙒𝙞𝙡𝙡 𝙒𝙖𝙜𝙮𝙪 $598‼️各有至少10样招牌items😍分别在于𝙒𝙖𝙜𝙮𝙪 𝙁𝙡𝙖𝙢𝙚专攻牛 仲要系日本顶级A5和牛items!✌🏻另一set会有齐牛鸡豚~一场黎到我地当然一心想食和牛 所以我地拣左𝙒𝙖𝙜𝙮𝙪 𝙁𝙡𝙖𝙢𝙚🥳餐厅会提供一张烧肉说明书/手册📖清楚说明每一款牛点烧 保证就算自己烧都做到最专业最好既食法!!😋🔥夏多布里昂𝘾𝙝𝙖𝙩𝙚𝙖𝙪𝙗𝙧𝙞𝙖𝙣𝙙系最稀有优质既部位 肉质柔嫩重牛香!另外牛小排𝙎𝙝𝙤𝙧𝙩 𝙍𝙞𝙗𝙨同莎朗𝙎𝙩𝙧𝙞𝙥𝙡𝙤𝙞𝙣油脂感满满入口即化😳金砖沾松露生蛋黄酱好软滑香口!基本上全部牛既款都超高质 一睇就知系靓牛🥹❤️另外升级了的真理丼超!好!食‼️🥰铺满了生和牛他他, 鱼子酱
另外升级了的真理丼超!好!食‼️🥰铺满了生和牛他他, 鱼子酱, 海胆同蛋黄✨超高级! 可配餐厅自助酱料区既多款调味 有黑松露 盐昆布 辣椒粉 盐葱等等~
生蚝同带子都好新鲜 个奶油酱劲好食!🤤内含特别材料(㊙️我唔系度讲啦~)用佢黎捞埋其他蔬菜都好夹😋菇菇既酱汁都好好食😍
最后讲埋呢度既酒精饮品都好得!有多款特色口味既本地手工啤🍺亦有好多特别味既highball/ vodka mix 咸柠, 麻辣姜, 柚子等等 都系$58-68完全唔贵 酒鬼啱晒!🤪
🐮🔥𝙒𝙖𝙜𝙮𝙪 𝙁𝙡𝙖𝙢𝙚 $998 (4.5/5)
▪️日本顶级A5和牛刺身
▪️法式奶油生蚝
▪️野菇盛合
▪️日本山药 & 栉瓜
𝙐𝙥𝙜𝙧𝙖𝙙𝙚 / 𝘼𝙙𝙙-𝙤𝙣:
▪️真理丼 +$140 (本身套餐包白饭) (5/5)
▪️日本顶级A5和牛海胆卷 +$255 (4/5)
꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍路易奇电力公司
湾仔骆克道33号万通保险大厦地下B号舖
🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_湾仔
🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_steak #joys_yakiniku #joys_日本菜