2024-07-03
想食葡国菜又唔想去澳门,朋友介绍左呢间正宗葡国菜就岩晒啦😍装饰几有葡国牙风味,墙上仲挂左唔少主厨既相同国旗,装修传统简约,亦坐得好舒适🫶🏻炸马介休球葡菜必选💓炸得金黄香脆,内馅系入口即溶嘅鱼肉,同外皮融合得好好,外脆内软,外表干身之余,内里亦保留鱼肉原有嘅鲜汁~传统葡国烧乳猪配肥仔炒饭必食item! 枱枱都叫一份咁济😌可以选择有全只、半只或1/4只乳猪,我地拣左1/4只,份量都好大份,已预先切开四大旧,足够两个人食有余🫶🏻绝无猪膻味,个皮烧到好脆香,咬落卜卜声~又唔会烧到好㶶皮~乳猪黎讲个肉占量都算多,唔系薄薄一片!无需任何调味,已经好好食💓传统家乡砵酒烩牛尾佢用以酒香调配牛尾,酒香深厚醇美,完美地深入每一旧牛肉之中~牛肉质感软嫩,里面仲有蔬菜,另有配以猪仔包食用,个汁令我直头想加碗饭添啊😆
炸马介休球
传统葡国烧乳猪配肥仔炒饭