2020-05-06
【茶仔推介 - 港原味🥢】🐷🐷💭大家好!放假期间冇嘢做, 猪仔就周围揾嘢食, 今次去左大角咀, 奥运站附近嘅一间特色茶仔食晚饭! 我哋比佢装修同旧式小菜美食吸引左, 而且价钱都唔算贵, 地方够大坐得舒服又卫生!! 唔错啊!🐷🐷💬🌟1️⃣酱爆雀巢($88) +$8足料靓汤+$10特饮(雪山红豆冰)酱爆雀巢其实系炒鸡丁, 鸡丁微辣, 用嚟捞饭固然一流!! 但重点在于个雀巢, 记得细细个成日会食到脆卜卜嘅一个可以食埋嘅碗仔, 吸收晒酱汁特别好食! 而除左鸡丁, 配料都好多款, 有青椒洋葱仲有好多花生粒!! 非常开胃! 每个小菜都有大大碗白饭, +$8有靓汤饮, 是日系南瓜鸡脚汤, 有两只好滑嘅鸡脚, 而汤系冇落味精好健康! 再加$10饮埋个茶仔必饮红豆冰! 好满足!🐷🐷💬🌟2️⃣男人干脆的浪漫($88)+$8足料靓汤+$2 热柠蜜男人浪漫即系豆腐火腩饭啦, 听落冇咩特别, 重点系个干脆, 原来厨师会将成块火腩皮切开拎去炸成一大块厚薯片出嚟, 咬落好脆劲大声! 而旧肉冇左层皮本身都担心会唔会变到好DRY, 但原来旧肉本身肥瘦度好适中, 加上火腩汁好浓, 所以一定够味! 豆腐数埋有5-6
男人浪漫即系豆腐火腩饭啦, 听落冇咩特别, 重点系个干脆, 原来厨师会将成块火腩皮切开拎去炸成一大块厚薯片出嚟, 咬落好脆劲大声! 而旧肉冇左层皮本身都担心会唔会变到好DRY, 但原来旧肉本身肥瘦度好适中, 加上火腩汁好浓, 所以一定够味! 豆腐数埋有5-6旧, 用嚟送饭又系好夹! 一样加钱有靓汤饮, 热饮本身唔使加钱, 柠蜜就轻轻加$2! 加埋都唔使$100! 以呢个质素同份量唔算贵呀!