墨西哥菜再加啲港式元素又几特别,手工意粉红酱和白酱都可以走肉,另外有薯仔蛋饼、酸种面包和玉米脆片等等,饮品和甜品亦很多选择,仲有一个听都未听过的BUNUELOS面饼甜食。食物质素和服务都很好啊。之前听过这间咖啡店不少好评,新店原来搬到佐敦逸东酒店,我成日都会经过呢头,地点都几方便就脚啊。主打新派墨西哥菜,有咖啡亦有酒饮,所以室内装修都几型格,灰色主调工业风设计咁样。落地玻璃可以望到人来人往我弥敦道,颇有气氛。野食有手工意粉和西班牙式tapa,素食可以拣红酱或白酱意粉走肉,另外有个薯仔蛋饼和玉米脆片都得。Tepache Soda HK$60餐厅自己用当季水果发酵的Tepache,黄色饮落系菠萝果,食到粒粒果肉,好香又唔会过份甜,感觉几清新适合炎热的夏天。Fiesta Amigo(Red) 红混酱意粉(走肉) HK$135好有惊喜的红酱意粉,慢煮蛋固然系好靓,红混酱入面有番茄、洋葱和各种蔬菜,味道浓郁,意粉更系非常弹牙好好食。Apple Bunuelos HK$108甜品有芝士蛋糕和黑芝麻卷蛋可以拣,不过我见呢个全港独创十分特别,未食过想知有咩咁巴闭。Ginger Latte HK$22切
Tepache Soda HK$60
Apple Bunuelos HK$108
Ginger Latte HK$22
切落去先发现原来系空心,仲以为系面包口感。实际上佢系一块脆饼整成花花碗形,再倒转放在碟上,配返肉桂苹果和雪糕一齐食。个饼食落就系脆脆的,少少酥皮感觉,整体来说几得意,亦无想像中咁heavy。个饼下面仲有几旧牛油蛋糕,整个十分丰富多层次。