2024-06-21 140 浏览
系香港食crepe既话我一定系会黎呢间!佢地既crepe好好味 同埋有好多款拣 有咸亦有甜既选择👍🏻 今次我去左中环既分店 店面有两层 坐得都好舒服🥰✿ Butterscotch Apple Crisp ($125)呢款系苹果金宝配奶油酱及香草雪糕 亦系我既all time favourite💖 佢既卖相好吸引 Crepe皮薄烟韧 包住满满既烤苹果粒 而且仲有好多金宝脆脆 混合埋奶油酱一齐食口感好正🍎另外个云尼拿雪糕球同埋可丽饼一齐食冰火交融咁 味道又唔会太甜🍨食完好满足 推荐大家黎到一定要试呢个!✿ Matcha & Berry Parfait ($115)呢款系朱古力味法式薄饼配抹茶忌廉芝士、开心果脆脆及红莓酱🍒特别之处就系个crepe皮系朱古力味!表面布满红莓酱同开心果碎 而中间就再有开心果蓉同抹茶cream整体开心果份量多 抹茶cream亦唔会太腻 食落口感好丰富😋✿ Americano ($40)✿ Latte ($48)佢哋嘅咖啡味比较重 但都唔会太苦 几好饮☕️

食完好满足 推荐大家黎到一定要试呢个!

呢款系朱古力味法式薄饼配抹茶忌廉芝士、开心果脆脆及红莓酱🍒
特别之处就系个crepe皮系朱古力味!

✿ Americano ($40)
✿ Latte ($48)
佢哋嘅咖啡味比较重 但都唔会太苦 几好饮☕️