2024-06-09
估唔到香港原来有间咁好食既和牛烧肉专门店!呢间位于D2 Place既和牛烧肉,我哋叫咗个花O特盛,入边已经有六款和牛,豚肉、鸡肉同埋海鲜拼盘,完全唔洗烦要食咩!另外我哋仲单点咗紫菜饭,食烧肉我就最钟意食饭🍚可以中和返肉肉嘅油腻感🤣食物好快就上枱,全部摆盘都好靓,每款肉同海鲜得好新鲜。首先食左和牛先,和牛友三角油脂系最丰富,点小小烧肉汁真系一流 牛味极香浓 每一款牛都好好食!🥩豚肉既肉味都好好食 五花肉唔肥,肉质弹牙 唔会鞋。鸡肉有鸡胸肉,鸡柳同埋鸡颈位置,鸡颈位置就比较爽弹 我最钟意!鸡柳亦都唔会好鞋。海鲜有大虎虾,原只鱿鱼🦑同埋厚切元贝,元贝好鲜甜,虎虾虾头重有虾膏 好香口🤤佢全部海鲜都好新鲜,我谂可能都系急冻货,但系食落口一啲都唔会霉 全部都实净弹牙!呢间嘅烧肉绝对系香港食过最满意嘅烧肉餐厅,佢既餐牌虽然好简单,款式唔算好多,但系佢真系每一款肉都好新鲜,好好食😋真系做到牛有牛味,鸡有鸡味,猪有猪味👍🏻 比我上个月去日本食个餐烧肉更加好食👍🏻👍🏻👍🏻
豚肉既肉味都好好食 五花肉唔肥,肉质弹牙 唔会鞋。