擒日陪家中长者覆诊,刚好差不多到十二点lunch time. 为免长者要排队,嗱嗱声揾咗间出名专食海南鸡嘅小店,打算快快食完就送佢返屋企。入到去,明明十几张台但全店得三个客。阿姐初初叫我哋坐入面四人台,然后又话坐门口傍我哋都算啦,打算行返出门口坐低之时,大声吆喝叫我哋搭张同个食紧嘅阿伯嘅四人台。个下就挞着咗我家长者,即刻话唔食,拧转身就走。感觉就好似上咗架的士咁,一路比钱一路受气。终于宁愿行多几个街口,行返去大丈夫食。佢哋招呼好,地方好坐,食物高质性价比又高。好啦入正题,讲咩无谓,睇实物最实际。家人叫咗牛油果三文鱼丼、牛油果同三文鱼都切到大大粒,跟埋汤、蒸蛋同沙律🥗,饮品都唔驶$100、超抵我就叫咗软壳蟹丼,好似都系一百蚊多少少。上台系成只软壳蟹,炸粉薄身,蟹身干身唔怕出晒水。垫底嘅金菇同只蟹一样脆口,绝对系即叫即整,呢啲咪诚意同对食物嘅执着啰加钱upgrade咗个跟餐沙律🥗做蟹子豆腐沙律,真系唔驶用文字嚟形容,A picture can tell everythingConclusion, 招呼好,地方好坐,食物高质性价比又高。 与其比六七十蚊仲要附加受气食过速食海南鸡饭,呢度绝对值

感觉就好似上咗架的士咁,一路比钱一路受气。

好啦入正题,讲咩无谓,睇实物最实际。
软壳蟹丼

Conclusion, 招呼好,地方好坐,食物高质性价比又高。 与其比六七十蚊仲要附加受气食过速食海南鸡饭,呢度绝对值得俾多几十蚊,好好享受一顿美食
软壳蟹丼
  • 吉列猪扒定食