2024-02-07
平时都中意试各式各样唔同嘅菜式,印尼菜都真系第一次,餐厅系朋友推荐,晚饭时间黎到都等咗一阵,同埋餐厅出面都几多人买糕点,有班兰千层糕、班兰蛋糕等等,见到餐厅咁受欢迎即刻信心大增🤭😂炸鸡班兰尖塔饭一上菜就觉得班兰尖塔饭相当吸睛,班兰饭好似都系第一次食,食落会有淡淡嘅班兰香👍🏻 炸鸡大只而且炸到皮脆肉嫩,$88黎讲性价比真系几高下~原条鱼花胶汤粉皮朋友推荐嘅花胶汤粉皮,话系呢个最出名嘅菜式~ 印尼餐厅有花胶出现,成件事劲神奇,我谂系为咗迎合香港人口味而推出嘅菜式🤔 落单之前特登问清楚原条鱼原来系黑鲗鱼,因为我本人唔识挑骨嘅关系唔系咩鱼都食,但呢个真系有惊喜!条鱼用咗好多款香料去腌,然后再炸到外皮超级香脆,但入面嘅肉依然系好滑~ 而花胶汤粉皮就非常足料,个汤又浓,但最令我意料之外嘅系粉皮,唔系讲笑真系超级滑,我觉得我系会为咗粉皮再encore呢间😂印尼小食拼盘小食拼盘有炸鸡、矮瓜、秋葵、黄豆饼同埋鸡翼,我自己最中意炸鸡同埋矮瓜,真心炸鸡又系好嫩滑,平时喺香港真系好少食到咁好食嘅炸鸡,好多都炸到啲肉好硬,后者虽然因为冇豆腐而变咗矮瓜,有啲可惜但矮瓜劲好食劲juicy!鸡肉沙爹觉得呢度嘅鸡肉真系
炸鸡班兰尖塔饭
原条鱼花胶汤粉皮
印尼小食拼盘
鸡肉沙爹
觉得呢度嘅鸡肉真系特别出色,疯狂系咁重复同一个comment,但真系好嫩滑,同埋其实就咁食都够味,咁当然个沙爹汁先系重点😂 香料味相对比较重,特别惹味~
珍多冰
老板娘劲贴心,仲提我哋可以少甜,少甜之后甜度岩岩好,椰香好重👍🏻