2020-10-28 425 浏览
weekday嘅lunch time,观塘真系好似打仗咁,人非常多,要揾个位食饭真系唔系咁易架!但唔知点解原来喺apm会容易啲揾食!可能大部分人(包括我)觉得商场铺会贵!今日揾下揾下揾到呢间餐厅,原来系御泰坊嘅分支,俾啲人快食快走(我都系)!见有位就即刻冲入去!落单要自己去收银到点餐嘅!但唔洗自己拎,会有人送过嚟!但我觉得佢地嘅送餐方法要检讨一下,因为系跟客人收据上面嘅号码去送餐,职员会叫一叫个号码,之后你示意一下佢就拎俾你。但总有啲同朋友一齐嘅,倾计倾得好开心,错过左个号码,咁个职员就要逐张枱去问,咁就会骚扰到好专心食紧嘅客啦!如果改一改就好啦!食物方面,有惊喜呀!我叫左一个海南鸡饭餐,包油菜、油饭!,另外鸡旁边放左腌菜。其实我一直唔钟意食腌菜,但因为今日太肚饿啦,就试一试。一食,几好wor,酸味啱啱好,好清新,令人想一食再食。油菜系芥兰,正常加左蚝油,无咩特别。主角油饭同鸡都好出色,饭粒粒分明,唔会太或太干,油份唔会太多。鸡非嫩滑,虽然我拣左鸡脾,但都唔会好肥,整个组合都好好。价钱喺商场铺呢讲已经叫可以接受了!毕竟质素都叫ok!呢间餐厅值得推荐!

海南鸡(脾)饭

海南鸡(脾)饭