2023-12-28
十二特别多庆祝节日食好西系唔少得去咗铜锣湾新开嘅omakase食午餐食新鲜刺身寿司 同时食埋高质嘅西餐简单嘅鸡排经过师傅特别处理腌渍后煎香 再配鹅肝令我印象深刻的美味😋🩷非常值得嚟试吓⏺️信•厨师发办午餐:🔸先附小品水果番茄、黑松露烧椰菜花、北海道鳕鱼白子配欧洲鱼子🔸鱿鱼刺身切一条条,鲜味弹牙,配开胃嘅水云,加点紫苏花就更香啦。🔸信。米卷 用米纸包住新鲜的蓝旗吞拿鱼蓉 、富山白虾,有鱼香加甜嘅甜,配脆卜卜嘅米饼,口感味道都好丰。.🔸刺身料理北海道带子、牡丹花虾膏、真鲷,好鲜甜美味,厚厚嘅刺身食落好满足!🔸一百万之梦寿司由淡身鱼开始,4款不同口味各有特色,粉红色寿司饭系师傅特制,食落比一般醋饭更清爽。▫️黑曹以:鱼肉淡身、口感软滑。▫️池鱼:味道淡雅。▫️银鳕鱼:口感细软绵密,用苹果木烟薰后香气十足,用竹炭盐稍作调味就好好吃了。▫️拖罗脸颊、小川海胆:鱼香鮨香适中,海胆劲鲜甜,一口食哂幸福感满满!🔸信。料理华味鸡经过师傅特别处理,腌渍后煎香,做到皮脆肉嫩再配厚厚鹅肝,真心好好味😋!菠萝心酱可以中和油腻感,伴菜有鹅油焗薯粒、烤菜。🔸信。面食明太子鱼汤忌廉汁焗通心粉,入面有白虾、鱿鱼,配少少柠檬汁,冬
食好西系唔少得
令我印象深刻的美味😋🩷
非常值得嚟试吓
⏺️信•厨师发办午餐:
🔸先附小品
水果番茄、黑松露烧椰菜花、北海道鳕鱼白子配欧洲鱼子
🔸信。米卷
🔸刺身料理
🔸一百万之梦
▫️黑曹以:鱼肉淡身、口感软滑。
▫️池鱼:味道淡雅。
🔸信。料理
🔸信。面食
明太子鱼汤忌廉汁焗通心粉,入面有白虾、鱿鱼,配少少柠檬汁,冬天食岩哂。
🔸甜品