2023-10-10 145 浏览
对于我呢啲食肉兽黎讲,可能真系一年都食唔到一两次素食🤣朋友介绍嘅呢一间餐厅简直令我对素食改观✨原来素食系可以咁creative嘅🙌🏻😟真心劲🩷有时食得太多肉类都有啲厌,都可以用植物性蛋白质去代替😋👍🏻不过唯一一个缺点就系,佢好多嘢都系用炸粉炸,会好多Fat🫣少食多滋味✨1️⃣日式咖哩吉列猪扒定食🍛 附加前菜同渍同甜点($138)[🅁🄰🅃🄴 4.5/5]呢个素年推荐嘅吉列猪扒定食,真系整得好似肉类,个口感同颜色食落都完全唔觉得佢系用豆类整出黎嘅🫣原来佢系用「新猪肉」制造出黎嘅,连个味都有少少似真嘅猪肉😵‍💫😟好值得一试!同埋佢个炸皮整得好香脆✨附加嘅红豆蕨饼都好出色,口感软糯,好好味👍🏻😋唯一失色嘅系,我略嫌佢用得太多调味料,块猪扒食到最后会觉得个口有啲干😟2️⃣素年经典不可能芝士汉堡🍔 ($138)[🅁🄰🅃🄴 4/5]佢呢个汉堡外观同埋里面肉质同颜色都整得好似真牛肉🍔我特别钟意佢个炸番薯薯条,外脆内甜好好食🫶🏻🥺食晒成个包真系超级饱✨3️⃣生酮夏威夷三文鱼牛油果沙律碗🥗 ($108)[🅁🄰🅃🄴 3/5]呢个沙律都排得几靓🫶🏻有啲羽衣甘蓝同埋生果咁,佢三文鱼个样整得都几似,食落有啲似用蒟蒻整出嚟,但

[🅁🄰🅃🄴 4.5/5]

2️⃣素年经典不可能芝士汉堡🍔 ($138)
[🅁🄰🅃🄴 4/5]

3️⃣生酮夏威夷三文鱼牛油果沙律碗🥗 ($108)
[🅁🄰🅃🄴 3/5]
呢个沙律都排得几靓🫶🏻有啲羽衣甘蓝同埋生果咁,佢三文鱼个样整得都几似,食落有啲似用蒟蒻整出嚟,但无乜味,可能有埋Wasabi豉油会似啲??🤫🤣

4️⃣黄金脆鸡块 ($58/8件)
[🅁🄰🅃🄴 4/5]
呢个同麦乐鸡有啲似🤣外皮整得好香脆,有豆腐嘅口感👍🏻😋

5️⃣热京都宇治玄米茶 (跟餐附送)
[🅁🄰🅃🄴 2.5/5]
呢个宇治玄米茶嘅特别之处,就系佢无用滤袋冲茶🤣啲玄米会浮系水面,我个人就马马地咁样饮茶😟但炒米香嘅味好浓郁,都几好饮👍🏻
2023-10-09
  • 日式咖喱吉列猪扒定食