有咩开心得过系百忙之中抽时间同朋友促膝长谈,咁耐无见好似有讲唔完既话题。要倾得畅快,少不了夜色、酒月同美食。今日朋友带左我黎呢间系荃湾大半夜都仲开既「夜烧店」,正正就系聚旧最需要既地方!内里装修偏向日系,花左好多心思装饰,望落坐落都好C伏野食方面除左各式各样特色日本串烧之外,仲有平时BBQ会见到既蜜糖肠同丸,啲回忆返晒黎!亦有不少小食炸物,包保食到大满足日式串烧劲有心机,净系睇上去都知花左唔少心机,整得好靓。味道都不失人意,无论口感定调味都做得恰恰好朋友系饭筒,话怕食串烧唔够饱,点都要叫个饭。唔叫都唔知原来劲抵食!40几蚊就叫到大大碗,鸡扒同蛋大件到连饭都见唔到,配上葱花色水更靓,鸡扒煎到好香,配埋蛋汁食无得弹!脆鸡炸鸡唔系讲笑真心毕生难忘,可以话系我食过最最最高汁既炸鸡。神来之笔系面头加左啲脆片,令到成件鸡食落去更加有咬口更加脆,内里爆汁唔洗讲,试过返唔到转头!食到饱饱大家再咬下枝豆吹下水,面头加左盐食落更香口,边食边倾偈,一大乐事!

内里装修偏向日系,花左好多心思装饰,望落坐落都好C伏

• 野菜猪肉卷