2021-11-26
放工同朋友吹水聚旧永远都系令人期待嘅!今次友人推介左灯笼街嘅小店鱼鲜生,然后就一试爱上~小店睇落门面唔大但原来内有干坤,有上下两层,我地获安排上层嘅位置好宽阔,日系摆设令人心情愉悦,人流又唔算多,吹水一流!刺身系重点!心思思想试吓个海胆,三个人order左特上刺身拼盘两人前,再额外叫多四款刺 身。海胆当真得一小板但鲜味得令人难忘,深海池鱼肉质实在、三文鱼腩同赤虾都超新鲜,食到lam lam脷。单点order左3只活赤贝刺身,超爽同弹牙。珍宝带子质感丰厚,幼滑鲜甜,大推介。鲔赤身同油甘鱼油肥美,非常高质!除刺身外,吉列宫岛鳗鱼系全晚嘅highlight!第一次以吉列嘅食法品尝鳗鱼,炸粉好薄,鳗鱼出奇地keep 到好软身同juicy,成个口感超松脆!就算唔额外点附上嘅甜鳗鱼酱油同沙律酱,鳗鱼本身嘅甜鳗鱼酱已经好够味,呢个系必试!叫咗几款寿司全部都非常唔错,寿司饭嘅软硬同醋啱啱好,烧左口鱼边寿司入口超滑,系油脂满满嘅幸福感,正!软壳蟹手卷嘅软壳蟹好大件,真材实料,而且炸得好松软,唔错唔错。另外试左四只款小食。烧牛舌、炸芝士年糕、枝豆同蟹籽沙律,非常满足!好开心可以揾到一间无论鱼生、炸物同小食
好开心可以揾到一间无论鱼生、炸物同小食都非常出色嘅日式小店,呢一间一定好快会再loop!大推介!
Menu-