餐厅: 一遊
资讯:

2024-06-07 105 浏览
朋友喺外国返嚟梗系要聚一聚啦, 朋友指定讲咗想食日本菜,咁我哋就揾咗尖沙咀诺士佛台嘅一游,朋友之前嚟过话餐厅气氛几适合闺蜜聚会,入到去果然系环境几舒服灯光有少少暗几cozy! 闺蜜聚会梗系要饮番杯啦!饮品方面呢我哋就叫咗柚子烧酌同Sunset嘢食方面我地点咗豚肉豆腐沙律,豆腐冰冰的加上沙律菜好新鲜,作为前菜几开胃!盐烧银杏,朋友强烈推介呢个小食,几钟意银杏外面仲有少少盐包住,然后银杏有种软糯嘅感觉,刺身拼盘,我哋𠮶日刺身拣咗有赤虾,油甘鱼,拖罗同帆立贝,油甘鱼同拖罗都有入口即溶嘅感觉,好满足, 东洋卷系必点嘅,好钟意佢外面系用自家制嘅pancake皮嚟包住, 入面系牛油果同埋鳗鱼,食东洋卷店员介绍用手食系会比较有风味!跟住我地仲点咗烧黑豚肉,店员介绍呢款黑豚肉配埋芥末籽一齐食会更加食得出黑豚肉嘅甜味!最后我哋仲叫咗个豚肉生姜石锅饭,豚肉嘅份量都唔少㗎,配埋石锅饭嘅饭焦!好满足!