2023-01-25 322 浏览
知道而家马会好多间都装修到好豪华咁,之前见过北角𠮶间,今次嚟到观塘。因为农历新年关系附近好多食肆都未开,所以造就左我哋今次嚟试吓。其实我本人觉得呢个位置如果佢联✖️嘅系一间茶餐厅可能会比较贴切一啲,因为隔离就系观塘广场,比较贴地同平民一啲 !又会唔会系因为佢谂住啲人赢咗马仔就可以上嚟食得好啲食豪啲?新春期间每人最低消费$120,都系𠮶句「有啲唔系几贴地」如果净系饮嘢嘅话真系唔会够$120 见隔篱枱就系因为呢个原因,食唔到咁多嘢,所以决定离开!我同朋友两个人分别叫咗一个南瓜大虾意大利饭、一个南乳猪扒藜麦沙律、first Kiss同埋piccolo! 南瓜大虾意大利饭味道不错,不过成百几蚊,至于个沙律又系要成百几蚊,真系有点贵!讲真又唔系超特别好食嘅~piccolo 都系一贯做法冇乜特别,反而佢𠮶杯first kiss , 有啲似系焦糖鲜奶咖啡。一个lunch就食咗Over $400 ,真心有啲奢侈呢个环境呢个价钱,有啲格格不入

见隔篱枱就系因为呢个原因,食唔到咁多嘢,所以决定离开!

一个lunch就食咗Over $400 ,真心有啲奢侈

呢个环境呢个价钱,有啲格格不入
大虾南瓜意大利饭
南乳猪扒藜麦沙律  +first  kiss