2024-10-02
工作劳累咗成日,因为公司啱啱搬迁所以特别忙,终于挨到放工,于是谂住揾间茶餐厅随便食个晚餐嚟消除一日嘅疲惫。😞😞😞呢度虽然系茶餐厅,但系算系新式茶餐厅,装潢摆设都非常时尚,唔会有老旧感,灯光啱啱好,唔会刺眼,用餐环境非常舒适。成间茶餐厅白色偏多,灯光偏暗,令人有种非常舒压放松嘅感觉,而且吊灯好有格调。😊😊😊睇咗餐牌,餐点种类非常多,一时之间唔知食咩好,经过三番考虑,最后决定要咗【猪扒铁板餐】,配有餐汤餐包,只需要$88咋。另外饮品我点咗个【冻柠檬蜜糖咖啡】,想补补精神。😇😇😇佢哋嘅【猪扒铁板餐】除咗猪扒仲配有薯条同太阳蛋,薯条炸得非常香脆,蛋煎嘅熟度啱啱好,唔会太熟,蛋黄刺破仲会流黄,猪扒鲜嫩多汁,仲会流油,真系好好食。附带嘅餐汤餐包都非常好食,汤非常鲜美,餐包满满吸收咗汤汁嘅精华,仲有牛油作点缀。😋😋😋【冻柠檬蜜糖咖啡】饮落一口非常爽,冰冰凉凉,酸度同甜度都非常适中,咖啡嘅香味都好浓郁,饮完成个人非常清爽,同埋好精神。😋😋😋劳累咗一日嚟呢度食一餐晚饭,真系好享受,食完成个人又充满活力,可以继续OT啦!💪🏻💪🏻💪🏻