2023-10-04 335 浏览
朋友约晚饭, 铜锣湾最就脚, 一出地铁口就见到京都广场, 一边烚下烚下, 一边倾下笑下!渔火有剌身, 小食仲可以打边炉, 啱我地嘅要求。由于太肚饿啦, 快点两个小食巧手糖心皮蛋$58, 糖心皮蛋我最钟意食, 加了点点花椒, 有麻辣嘅味道, 立即变得不平凡, 惹味多了另见餐牌有脆炸虾饼$98, 相片好吸引下㖞, 点了一客, 上枱见有5大件, 似泰式嘅样子, 估唔到一啖咬落去, 食到平时食到嘅虾胶之外, 仲有好多好多一大粒一大粒嘅虾肉添, 即叫即炸已经好好食, 加埋真材实料, 绝对系加分之作👍🏻👍🏻我真系好喜欢食虾的, 所以叫左一个花甲海虾鱼汤㶽做汤底, 见到大大只海虾简直心心眼, 真系超新鲜弹牙, 食咗两大只, 满足哂~😍😍不得不赞个鱼汤底, 当我地不停地饮汤嘅时候, 店长问系咪好好味呢?!佢话系每日自己肴的, 鱼汤味浓, 最重要系饮完都唔会口干。脆鲩片$68, 份量多, 薄切快熟, 食落爽口弹牙, 绝对唔靭, 有惊喜😉😉仲有即炸脆响玲, 上枱时仍然是热腾腾, 没有油淋淋, 新鲜好味, 就咁食真系脆到无朋友!今次食过渔火之后, 体验到食材新鲜, 制作认真嘅食店👏🏻👏🏻决定放弃帮衬粗制滥做
渔火有剌身, 小食仲可以打边炉, 啱我地嘅要求。
由于太肚饿啦, 快点两个小食
今次食过渔火之后, 体验到食材新鲜, 制作认真嘅食店👏🏻👏🏻决定放弃帮衬粗制滥做嘅任食火㶽放题啦!
  • 即炸松脆响铃
  • 自家竹蔗茅根