铜锣湾呢间日式铁板烧位于高层,可以俯瞰成个维港景色,好有居高临下嘅感觉,好有格调😍今次拣咗$398泷宴 Teppanyaki Set,有前菜、鹅肝同铁板烧,性价比都几高。🍽️ 香煎鹅肝半自家制酱汁鹅肝好肥美,火喉岩岩好,轻肝心香脆得嚟又有柔软嘅质感,入口即溶,用咗意大利黑酷同日本黑豆,味道更加香浓。🍽️ 野生大虎虾虎虾肉质好嫩滑,配埋香草,几惹味。🍽️ 香草牛油帆立贝帆立贝有口感,浸喺特制紫菜汤入面,有2种食法,可以饮埋啲汤,几甜,仲用咗红绿鸡冠草做伴碟。🍽️ 铁板银鳕鱼啖啖肉,烧到好香口。🍽️ 澳洲龙虾 用龙虾膏熬成龙虾汁,可以先试原味,再点柠檬汁食又别有一番风味。仲有红绿鸡冠草,酸酸甜甜,好有口感。🍽️ 美国顶级牛肉有分厚烧同薄烧,厚烧牛柳好有口感但又唔会过熟。薄烧牛柳入面包咗好多脆蒜,加咗少少盐调味,完全唔同口感!🍽️ 黑松露蟹肉炒饭用咗原粒黑松露,货真价实。蟹肉新鲜,饭粒够干身,好入味。🍽️ 炒芽菜健康之选,够晒调味同火候😍泷宴日本料理📍铜锣湾糖街25-31号Sugar+ 26楼

🍽️ 香煎鹅肝半自家制酱汁

🍽️ 野生大虎虾
虎虾肉质好嫩滑,配埋香草,几惹味。

🍽️ 香草牛油帆立贝

🍽️ 铁板银鳕鱼
啖啖肉,烧到好香口。

🍽️ 澳洲龙虾

🍽️ 美国顶级牛肉

🍽️ 黑松露蟹肉炒饭
用咗原粒黑松露,货真价实。蟹肉新鲜,饭粒够干身,好入味。

🍽️ 炒芽菜
健康之选,够晒调味同火候😍

泷宴日本料理
📍铜锣湾糖街25-31号Sugar+ 26楼