2025-01-16
2025年1月1日就食到超满意嘅一餐超靓景加食物高质 仲有超好服务 一定要推介俾大家但亦都系第一日享受左2025新价钱🙃位于Mondrian Hong Kong 39楼一出䢂就见到华丽装潢仲即刻有welcome drink同小食之后就带到望到维港景嘅用餐位置刚好预约左18:00 可以望住维港日变夜嘅景致所以都建议大家预约呢啲时间 然后要赞餐厅嘅服务 服务员会喺适当嘅时候主动介绍菜式而且用好亲切嘅态度讲解 介绍得好详细清楚首先黎嘅系餐厅自家制Focaccia面包仲有Charcoal carasa脆脆 仲有开胃菜♦︎前菜【Burrata E Pomodoro Cimelio $258】首先有我最爱嘅Burrata CheeseBurrata 加番茄就好typical啦 但佢特别在有三种唔同番茄 再加上Basil Sorbet 非常清新【Tuna Ai Profumi Del Macellaio $288】另一个前菜系Tuna Tartare 用蓝鲸吞拿鱼 吞拿鱼份量多 口感烟靭啖啖肉 ♦︎主菜【Tagliolini Di Mare E Patate $358】呢款意粉极之推介 净系买相都已经好
超靓景加食物高质 仲有超好服务 一定要推介俾大家
呢款意粉极之推介 净系买相都已经好吸引
用咗两只颜色嘅意粉 加上薯仔做嘅泡沫
再配上唔同嘅海鲜 色香味俱全
【Cappello De Prete $628】
Flat Iron USA Wagyu M5-6, Snake River Farm (300g)
叫左Medium rare 果然肉质非常粉嫩
肉味好浓郁 肉汁丰盈 非常推介
Sides
【Sauteed Spinach, Garlic, Extra-virgin Olive Oil $88】
【Grilled Asparagus with Olive Oil $88】
♦︎Drinks
因为唔饮酒嘅关系 叫咗两杯Mocktail
【Amaretti Sour - Lyre’s Amaretti, Super Lemon, Chamomile Honey, Emulsifier $108】
呢杯估唔到系杏仁味好浓
【Dry Paloma - Lyre’s Agave Blanco, Agave Nectar, Super Lime, Grapefruit Soda, Pink Salt $108】
而呢杯就较为清新
♦︎Desserts
【Tiramisu Di Casa (Sharing) $218】
最后有点少得Tiramisu呢?
口感绵滑 份量超级大 一齐分享就最开心
总括而言 新一年试新餐厅体验满分