餐廳裝潢以古羅馬的建築為概念營造出低調奢華的格調✨同時能飽覽璀璨維港美景🌊餐廳主廚Dario被譽為「世界上最偉大的屠夫」 🔪 曾為King Charles III及歌手Elton John下廚👨🏻‍🍳Dario 主打「從頭到尾」的可持續的餐飲概念選用最優質的食材結合傳統和創新的烹調元素讓食客能細嚐多達18種牛肉部位🐂感受不同牛肉的風味及特色打造一試難忘的豐腴滋味😋🍽️"Nose-to-Tail" Brunch Menu前菜及意粉都是無限供應✨品嚐豐盛滿足的weekend brunch 必嚐的菜式包括:APPETISERS🧆Ramerino in Culo首次品嚐牛臀肉的tartare 底部輕輕炙燒牛肉味道格外香濃值得encore ✨🐂Roasted Beef Tonnato牛肉薄片配搭香烤的黑松露🍄‍🟫提升整體層次感🥗Warm Beef Salad 選用腱牛腱肉經過嫩煮至口感軟腍幾乎入口即化 旁邊的沙律中和整體的油膩感值得一試✨PASTA 🍝Rigatoni Beef Tripe牛肚極度軟嫩入味🤤蕃茄醬🥫的酸甜開胃沒有內臟的騷味配搭豬肉腸及羊奶芝士🧀邪惡度滿分😈十分推薦🌟🐂 CARNA'
餐廳裝潢以古羅馬的建築為概念

咖啡味道香濃而不澀☕️
十分驚喜🌟🌟
2024-10-26
  • Tiramisu
Carna by Dario Cecchini 📍尖沙咀赫德道8A號Mondrian Hong Kong 39樓━尖沙咀 Mondrian 酒店可謂是臥龍藏虎 頂層39樓的Carna由世界第一屠夫Dario Cecchini 主理 剛開業沒多久就已經入選米芝蓮推薦 這次終於可以來試試水準! 先不談食物 這個景色已經贏了大多數brunch🤣 落地窗+大海景無可挑剔呢而既然成為人氣扒房 牛當然有其獨特之處 「炭燒」 不只是表面功夫 而是能真實地呈現給客人~ 而牛的各種部位做成各種特色菜餚 得以發揮其長處 同時做到零浪費 令人很是佩服三小時的brunch體驗從「牛頭」吃到「牛尾」 前菜與意粉任添 款式及部位豐富到想refill都吃不下呢 這餐確實是食肉獸狂歡~另外可以 +$280 free flow 除了常規的各種wine 還有推車即調cocktails 個人覺得值得一試!━ON THE TABLE🍞 Homemade Focaccia | Charcoal Carasau ▶︎ 先來自家製佛卡夏與竹炭脆片 佛卡夏外脆內鬆軟 脆片則鹹香酥脆▶︎ 餐廳很有誠意地提供了一濃一淡的橄欖油可以自行選擇~

Carna by Dario Cecchini

ON THE TABLE

▶︎ 餐廳很有誠意地提供了一濃一淡的橄欖油可以自行選擇~
好味指數:●●●●◐

🥗 Pickled Vegetables | Mixed Green Salad
▶︎ 隨之附上的還有漬物與蔬菜沙律!

APPETISERS

🧀 Insalata Caprese
▶︎ 水牛芝士與番茄是最好的配搭 黑醋增添層次感 是清爽開胃的前菜~

🐮 Ramerino in Culo
▶︎ 生牛肉他他使用牛臀肉部位 切碎捏成球狀 底部微熟表面全生
▶︎ 口感緊實有彈性 入口除了肉香還有陣陣香料感 很是特別~

🥩 Roasted Beef Tonnato
▶︎ 烤牛後腿眼肉切成薄片 搭配黑松露與吞拿魚醬 三款濃郁的食材卻能取得味道上的平衡

🍖 Mixed Bruschetta
▶︎ 法包脆片分別搭配巴馬火腿與牛肉醬 兩款是不同程度的濃郁
▶︎ 個人更愛微辣的牛肉醬 搭配脆吐司一口接一口!

🥙 Warm Beef Salad
▶︎ 暖沙律用上牛腱肉 搭配紅蘿蔔 洋蔥等 足料得完全不像在吃沙律OuO
▶︎ 大讚超軟淋牛腱肉 忍不住狂encore~
好味指數:●●●●●

PASTA

🍝 Rigatoni Beef Tripe
▶︎ 雖是扒房 但意粉很有驚喜! 自家製管狀意粉以牛肚為主角 搭配芝士與番茄等調味
▶︎ 喜歡rigatoni掛汁又煙韌 牛肚燉得很軟嫩呢!
好味指數:●●●●●

CARNA’S CHARCOAL GRILL

🥩 Chunk Flap M5
▶︎ 主角登場! brunch有三款不同價位的部位可以選擇 我們選擇了五成熟牛頸脊 很有驚喜!!
▶︎ 炭火香不只是嘴上功夫~ 入口能感受到明顯炭香 咀嚼之下則是令人滿足的油香與肉香
▶︎
好味指數:●●●●●⭐

🐮 Black Angus Beef Short Ribs
▶︎ 連骨上的安格斯牛小排很大一塊 口感是肉眼可見的滿足 軟淋入味
好味指數:●●●●◐

🌭 Homemade Beef & Pork Sausage
▶︎ 自家製香腸混合牛肉及豬肉 肉香格外濃郁 切開超爆汁!

SIDE DISHES

🫕 Dario’s Stewed White Beans | Baked Potato with Lard | Stewed Vegetables
▶︎ 有三款side提供 個人最愛薯香超濃郁的焗薯 搭配的豬油亦很特別

DESSERT

🍰 Tiramisù di Casa
▶︎ 吃得再飽也能全清空的tiramisu 好評如潮是有原因的~ 席前serve夠誠意!
▶︎ 超想知道mascarpone的秘方 超輕盈的!!

2024-10-08 10354 浏览
由「世界最偉大屠夫」Dario Cecchini 主理餐廳位於新開張酒店Mondrian 窗邊飽覽360度維港海景真係近期食過最好味嘅扒房🤭入到餐廳大堂已經覺得好華麗四處都係打卡位📸好適合慶祝節日餐廳佈置到猶如一秒去左異國✨Tuscan menu $688/pp✨星期一至三期間限定Menu-APPETISERS-Chianti Tartare平時食嘅他他多數用牛柳,而餐廳主廚則選用較瘦嘅牛臀肉,口感軟腍,伴有蒜及多樣調料,帶微辛感又好清新。Insalata Di Tenerumi店員推介呢款牛腱沙律,牛腱每件都好大舊,而且炆得好好軟腍,牛味香濃。-PASTA-Risotto alla Parmigiana Di Melanzane粒粒分明,有香濃芝士忌廉味,份量多。以茄子為主題,有煙燻過茄子粒,亦有切片後脆炸茄子片,整體口感豐富。-MAIN-Bistecca Di Costola 500g原產於意大利,經45天乾式熟成嘅肉眼牛扒,叫左5成熟,切開啖啖肉,外層烤得焦香脆口,內層肉質嫩滑。配左兩個side dish包括Dario‘s Stewed White Beans及Sautéed S

由「世界最偉大屠夫」Dario Cecchini 主理

Insalata Di Tenerumi

-PASTA-

-MAIN-
Bistecca Di Costola 500g
原產於意大利,經45天乾式熟成嘅肉眼牛扒,叫左5成熟,切開啖啖肉,外層烤得焦香脆口,內層肉質嫩滑。配左兩個side dish包括Dario‘s Stewed White Beans及Sautéed Spinach,白豆食落爽口清淡去油膩感,菠菜清甜。

-DESSERT-
Tiramisù di Casa
個份量真係驚嚇了,猶如一個5吋蛋糕呀,味道超出色!面層佈滿朱古力粉,內層Mascarpone Cheese香軟滑溜,入口軟綿,帶有微微嘅咖啡酒味
2024-09-20
2024-10-05 4414 浏览
牛扒界表演者有Salt Bae, Wagyumafia, 好榮幸能夠嘗試到意大利牛肉屠夫先生 Mr Dario Cecchini 香港旗下餐廳 Carna 見識真人手藝•認識Dario源於Netflix Chef table, 估唔到佢真人靚過上鏡,巨人手握手時候皮膚滑溜,頓時有種「美少年之戀」🎥感覺 AppetisersChianti TartareCarpaccio Di CuloInsalata Di TenerumiPasta RigatoniSteak Bistecca Alla Fiorentina 45 days Dry AgedCostata Di Frisona Toscana 45 days Dry Aged Bistecca Di Castola 45 days Dry AgedBistecca Etrusca 60 days dry aged Dessert Tiramisu 全場任飲紅白香、雖然不是任食、但我覺得餐廳做到任食效果,可以無限加添,晚上7:00玩到凌晨12點,2088 一位加上可以見識,我認為值得一試臨走時候餐廳送上圍裙以及得到Dario親筆簽名加

Appetisers
Carpaccio Di Culo
Insalata Di Tenerumi

Pasta
Rigatoni

Steak

Dessert
Tiramisu

臨走時候餐廳送上圍裙以及得到Dario親筆簽名加持、本人打算同我的私藏NBA球衣一樣裱起佢
由著名屠夫Dario Cecchini主理高質扒房👨‍🍳餐廳奉行「從頭到尾」的飲食理念,每一道菜式均擅用牛的每一個部位🐂以高品質的肉類為主打🥩並供應經典的意式風味和創新的現代料理😃餐廳坐擁無敵180度維港海景🌃設計以文藝復興的建築為靈感的室內設計,營造出溫馨舒適氛圍及低調奢華的格調🤓踏入門口,先來一杯 welcome drink🥂可以揀紅酒 、雞尾酒或無酒精雞尾酒🍷再來的是新鮮製作的focaccia麵包🍞香草味濃郁,配上精選的橄欖油,非常美味😋自家製長通粉,特別有口感🍝配上牛肚、豬肉碎及番茄醬,香濃惹味☺️法式牛肉他他🧆選用較瘦的牛臀肉,口感軟腍😙加入橄欖油、蒜頭、檸檬🍋鹽跟少量辣椒及辣粉🌶️大大突出牛肉本身的美味🤤意大利飯口感煙韌creamy🍚配以水牛芝士、及煙燻茄子🍆口感豐富,味道香甜,芝士香濃🧀來到重點牛扒🐮份量相當之大的意大利穀飼牛🐃牛肉風乾熟成了45日及用炭爐烤製🔥肉味相當突出,入口綿密軟腍😍相當正宗的Tiramisù,份量非常巨大🤩吃起相當輕盈,富有空氣感🥧咖啡味濃,口感夠濕潤🍴最後還有驚喜🥹送上一大盤海綿蛋糕🍰味道充滿蛋香,起來微酸微甜,還帶著檸檬清香😁整體很滿意,食物高水準
由著名屠夫Dario Cecchini主理高質扒房👨‍🍳
餐廳奉行「從頭到尾」的飲食理念,
每一道菜式均擅用牛的每一個部位🐂
以高品質的肉類為主打🥩
並供應經典的意式風味和創新的現代料理😃

餐廳坐擁無敵180度維港海景🌃
設計以文藝復興的建築為靈感的室內設計,
營造出溫馨舒適氛圍及低調奢華的格調🤓

踏入門口,先來一杯 welcome drink🥂
可以揀紅酒 、雞尾酒或無酒精雞尾酒🍷
再來的是新鮮製作的focaccia麵包🍞
香草味濃郁,配上精選的橄欖油,非常美味😋

自家製長通粉,特別有口感🍝
配上牛肚、豬肉碎及番茄醬,香濃惹味☺️

法式牛肉他他🧆
選用較瘦的牛臀肉,口感軟腍😙
加入橄欖油、蒜頭、檸檬🍋
鹽跟少量辣椒及辣粉🌶️
大大突出牛肉本身的美味🤤

意大利飯口感煙韌creamy🍚
配以水牛芝士、及煙燻茄子🍆
口感豐富,味道香甜,芝士香濃🧀

來到重點牛扒🐮
份量相當之大的意大利穀飼牛🐃
牛肉風乾熟成了45日及用炭爐烤製🔥
肉味相當突出,入口綿密軟腍😍

相當正宗的Tiramisù,份量非常巨大🤩
吃起相當輕盈,富有空氣感🥧
咖啡味濃,口感夠濕潤🍴

最後還有驚喜🥹
送上一大盤海綿蛋糕🍰
味道充滿蛋香,起來微酸微甜,
還帶著檸檬清香😁

整體很滿意,食物高水準👍
調酒師非常友善及態度專業👍
為我們講解餐廳背景、理念、Menu內容👍
貴賓式的用餐體驗👍

• Trippa  alla  Maremmana
  • Chianti  Tartare
  • Risotto  alla  Parmigiana  Di  Melanzane
  • Bistecca  Di  Costola
  • Tiramisu  Di  Casa
尖沙咀嘅繁華地段有間意大利餐廳,裝修好有格調而入面嘅窗邊嘅座位更加可以欣賞到維港美景,非常適合慶祝生日/紀念日😻呢度嘅主理人Dario Cecchin原來大有來頭,喺Netflix嘅Chef’s Table度出演過,唔怪之得短短開業冇耐就入選米芝蓮,真係非常有實力。“Nose to tail” Brunch menu 🧀 APPETISERSInsalata CapreseRamerino in CuloRoasted Beef Tonnato Mixed Bruschetta Warm Beef Salad🍝PASTARigatoni Beef Tripe🐂CARNA'S CHARCOAL GRILLBlack Angus Beet Short RibsHomemade Beef & Pork SausageChuck Flap M5🥔SIDE DISHESDario's Stewed White BeansBaked Potato with LardStewed Vegetables🍰DESSERTTiramisù di Casa頭盤有5樣選擇,每一款頭盤都好出色,而且仲係可以un

“Nose to tail” Brunch menu
Baked Potato with Lard
Stewed Vegetables
🍰DESSERT
Tiramisù di Casa

頭盤有5樣選擇,每一款頭盤都好出色,而且仲係可以unlimited refill,非常滿足🥰
就連餐前麪包都令我好有驚喜,配埋質感輕盈潤滑嘅橄欖油同帶有陣陣燻木香嘅黑醋橄欖油,絕對無可挑剔😝

主菜方面有Pasta同當然唔少得主廚嘅主打牛排,我地揀左Chuck Flap M5,外層焦香四溢,炭火香味十足,而入面就仍然保持粉嫩
Black Angus Beef Short Ribs肉質又軟又腍,肥瘦比例剛好,成功俘獲了我的味蕾🤩

甜品雖然係平時常見嘅tiramisu,但係竟然更加係呢一餐嘅亮點,又creamy又濕潤,酒味同咖啡味都好突出,強烈推薦💘💘
2024-11-09 0 浏览
今日嚟呢度慶祝生日,一嚟到店員態度服務親切有線😚安排座位望到維港海景,景色一流👍🏻今餐晚餐由 Isha同 Tiff 負責提供招呼,佢哋都好友善同積極介紹有咩飲品推介同食物嘅特色,亦都好樂意解答我哋嘅問題,令到餐飯一開始就好舒服。冇最後叫咗生牛肉他他,八爪魚同埋m5 ribeye ,特別推介沙牛肉他他,冇落太多調味料都已經好好味。最後加埋一個大過我塊面嘅 tiramisu蛋糕,成餐生日飯都好amazing🥰
2024-11-04 1563 浏览
𝕋𝕊𝕋 • ℂ𝕒𝕣𝕟𝕒 𝕓𝕪 𝔻𝕒𝕣𝕚𝕠 ℂ𝕖𝕔𝕔𝕙𝕚𝕟𝕚 🥩📍𝟛𝟡/𝔽, 𝕄𝕠𝕟𝕕𝕣𝕚𝕒𝕟, 𝟠𝔸 ℍ𝕒𝕣𝕥 𝔸𝕧𝕖, 𝕋𝕤𝕚𝕞 𝕊𝕙𝕒 𝕋𝕤𝕦𝕚::::::::::::::::::::::::::::::@carnahongkong One of the best places for special occasions with the breathtaking view of Victoria Harbour!✨ Helmed by the renowned star from Chef’s Table Netflix series, the legendary chef from Tuscany @dariocecchinimacellaio believes there’s no best cut of meat but every part can be equally good. ✽ Burrata E Pomodoro Cimelio $248Trio of Tomatoes, Apulian burrata cheese, aromatic bread crumb

Trio of Tomatoes, Apulian burrata cheese, aromatic bread crumble, refreshing Basil sorbet.

✽ Vitello Tonnato $298
Thinly sliced veal tongue, veal loin, capers, pickled radish, tuna sauce, parsley sauce.

✽ Bistecca Alla Fiorentina $1,980
Australia, Black Angus, Rangers Valley, 45 Days dry-aged (1.2kg). The house signature steak comprising of tenderloin and sirloin with the hint of a smoky and earthy aroma thanks to the charcoal grill. Five sauces for pairing, including Béarnaise, Green peppercorn, Chimichurri, Truffle, Red wine sauce.

✽ Tiramisu di Casa $208
Layers of Savoiardi biscuit, coffee, Mascarpone cream, rich chocolate. Huge bowl for sharing! 🥰
2024-10-26 1459 浏览
由著名屠夫Dario Cecchini主理,高質扒房。好鍾意餐廳成個氛圍,低調奢華的格調。一出lift先有welcome drink,可以揀紅酒,雞尾酒或無酒精雞尾酒。另外有新鮮製作嘅focaccia麵包,淡淡香草味,配埋橄欖油幾好味。我哋揀左Bistecca Alla Fiorentina U— $1,980PORTERHOUSEAustralia, Black Angus, Rangers Valley,45 Days Dry-aged (1.2kg)好出色,炭爐烤製,牛肉味好突出食緊途中已經講話要返嚟再食。

— $1,980
PORTERHOUSE
45 Days Dry-aged (1.2kg)
好出色,炭爐烤製,牛肉味好突出食緊途中已經講話要返嚟再食。
  • Bistecca Alla Fiorentina
  • Tiramisu
好開心嚟呢度慶祝紀念日🎉門口可自由選擇welcome drink位於39/F高空可以飽覽維港景色,裝修佈置華麗,慶祝嘅最佳地方😍今次嚟食Brunch,份量多到好似晚餐咁,好滿足😳🥖️Homemade Focaccia Bread, Charcoal Carasau, Pickled Vegetables, Mixed Green Salad自家製麵包配有兩款橄欖油選擇,我特別喜歡意式香草包,外脆內軟,另外配有沙律🥗酸酸甜甜好開胃。🟥APPETISERS(5款)Insalata Caprese水牛芝士加蕃茄,最好既配搭👍🏻Roasted Beef Tonnato薄切牛肉配吞拿魚醬加黑松露,令味道更提升🤤Ramerino in Culo牛肉他他平時食的不同,賣相是牛肉波波,入口柔軟又不會太生的感覺。Mixed Bruschetta香脆多士配肉醬,少許辣幾惹味;另一款配Parma Ham,好有鹹香味✨Warm Beef Salad牛腱牛味濃郁 ,質地軟腍唔會韌😄加上大量洋蔥及蘿蔔絲,可以清一清味蕾。🟧PASTARigatoni Beef Tripe長通粉有煙靭口感,加上牛肚,味道較濃味。🟨C
今次嚟食Brunch,份量多到好似晚餐咁,好滿足😳

🟥APPETISERS(5款)
Insalata Caprese
水牛芝士加蕃茄,最好既配搭👍🏻
Roasted Beef Tonnato
薄切牛肉配吞拿魚醬加黑松露,令味道更提升🤤

Ramerino in Culo

Mixed Bruschetta

Warm Beef Salad

🟧PASTA
Rigatoni Beef Tripe
長通粉有煙靭口感,加上牛肚,味道較濃味。

🟨CARNA'S CHARCOAL GRILL
Black Angus Beef Short Ribs
Homemade Beef & Pork Sausage Black Angus Cube Rol M3
牛骨肉厚很易切開,口感好軟熟!而安格斯M3牛排🥩5成熟,肉質剛剛好,牛味濃郁,絕對係高質之選😎配菜還有意式蕃茄炖菜,炖豆,焗薯任君選擇,很豐富👍🏻

🟦DESSERT
Tiramisu di Casa
整盤Tiramisu放到你食客面前,即席上碟,入口非常軟綿香滑😋唔夠仲可以添加🤤

另外加 $280 可以有Free Flow Package🍻🍷

2024-10-21 2763 浏览
餐廳環境華麗雅致,坐窗邊影相有維港海景👍🏻食物質素方面有少少失望,Ribeye外層烤得唔夠焦香,肉質同味道亦一般。Tagliolini調味偏淡,麵條完全唔掛汁🍝最有驚喜係牛肉他他,有專人喺你面前即刻整,只用了蒜/鹽/橄欖油/胡椒/檸檬等調味,口感清新牛味突出。最後tiramisu係加分位,口感順滑帶有香濃咖啡酒✨📍Carna by Dario Cecchini #尖沙咀 #扒房 尖沙咀赫德道8A號Mondrian Hong Kong 39樓💰 French fries $88 Beef Tartare $298 Tagliolini $348 M5 ribeye $728

💰 French fries $88
Beef Tartare $298
Tagliolini $348
M5 ribeye $728
𝟏🍷𝑾𝒆𝒍𝒄𝒐𝒎𝒆 𝒅𝒓𝒊𝒏𝒌 + 𝒔𝒂𝒍𝒂𝒎𝒊 free🥳- wine / cocktail 揀house Red wine實無死👌☺️𝟐 🥖𝑩𝒓𝒆𝒂𝒅 𝒃𝒂𝒔𝒌𝒆𝒕 + 🥕𝑷𝒊𝒄𝒌𝒍𝒆𝒅 𝒗𝒆𝒈𝒈𝒊𝒆𝒔- 𝖢𝗅𝖺𝗌𝗌𝗂𝖼 𝗁𝗈𝗆𝖾𝗆𝖺𝖽𝖾 𝖥𝗈𝖼𝖺𝖼𝖼𝗂𝖺, 𝖢𝗁𝖺𝗋𝖼𝗈𝖺𝗅 𝖢𝖺𝗋𝖺𝗌𝖺𝗎我地refill咗一份focaccia 都係黎四件 大方👍🏼𝟑 🥬🧀𝑳𝒂𝒔𝒂𝒈𝒏𝒂 𝒂𝒍 𝑪𝒂𝒗𝒐𝒍𝒐 𝑵𝒆𝒓𝒐 - $𝟑𝟎𝟖𝖢𝗋𝖾𝖺𝗆𝗒 𝖳𝖺𝗅𝖾𝗀𝗀𝗂𝗈, 𝖱𝗂𝖼𝗁𝗇𝖾𝗌𝗌 𝗈𝖿 𝖦𝗋𝖺𝗇𝖺 𝖯𝖺𝖽𝖺𝗇𝗈 𝖼𝗁𝖾𝖾𝗌𝖾, 𝖲𝗁𝖺𝗏𝖾𝖽 𝖡𝗅𝖺𝖼𝗄 𝖳𝗋𝗎𝖿𝖿𝗅𝖾對千層麵情有獨鍾,即刻點黎試試☺️個千層麵用當地兩種濃味芝士包裹住,非常軟熟cheesy。放係濃縮黑葉甘藍醬上。而麵入面無肉碎,用片片黑松露代替草菇提升貴氣感,將呢道家鄉菜變得更華麗精緻✨太中意芝士千層,如果份量多啲就更開心喇🤣𝟒 🥩𝑩𝒊𝒔𝒕𝒆𝒄𝒄𝒂 𝑨𝒍𝒍𝒂 𝑭𝒊𝒐𝒓𝒆𝒏𝒕𝒊𝒏𝒂 - 𝑷𝒐𝒓𝒕𝒆𝒓𝒉𝒐𝒖𝒔𝒆 - $𝟏𝟗𝟖𝟎𝖠𝗎𝗌𝗍𝗋𝖺𝗅𝗂𝖺, 𝖡𝗅𝖺𝖼𝗄 𝖠𝗇𝗀𝗎𝗌, 𝖱𝖺𝗇𝗀𝖾𝗋 𝖵𝖺𝗅𝗅𝖾𝗒,𝟦𝟧 𝖣𝖺𝗒𝗌 𝖣𝗋𝗒-𝖺𝗀𝖾𝖽 𝟣.

對千層麵情有獨鍾,即刻點黎試試☺️

𝟦𝟧 𝖣𝖺𝗒𝗌 𝖣𝗋𝗒-𝖺𝗀𝖾𝖽 𝟣.𝟤𝗄𝗀
🌡️𝗧𝗲𝗺𝗽𝗲𝗿𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲: 𝗠𝗲𝗱𝗶𝘂𝗺-𝗿𝗮𝗿𝗲
☝🏻𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲: 𝗥𝗲𝗱 𝘄𝗶𝗻𝗲 𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲 & 𝗧𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲
厚切西冷及牛柳部位,選擇三成熟。熟成牛扒同扒爐功架十足到位,肉汁被鎖實所以肉質非常柔嫩脂肪分布均勻,外皮薄脆帶有炭燒香味。份量係大概3-4人份,兩個人食就好飽,但好爽🤣🙏🏻 sides 甘荀茄子hummus refresh ✨sauce有5種選擇 侍應美女話可以要曬 不過我地就揀咗紅酒汁同松露汁🤤🤤我已經想再番去食了🥹

𝟓 ☕️𝑻𝒊𝒓𝒂𝒎𝒊𝒔𝒖 😍 $𝟐𝟎𝟖
size係極極極驚喜✨真係哇咗出黎!超大兜 好大方有誠意🤣滿足埋個甜品胃❤️‍🔥mascarpone cream做到輕盈唔漏 咖啡好夠爆汁 而且食到杏仁酒味足🈵 係我最喜愛既tiramisu 而且好適合當蛋糕影相打卡🎂

🎀加分位:
𝟏 入門口有welcome drink+snacks
呢個位幾有儀式感 可淺嚐酒精😙🍸🍷
𝟐 我openrice book 9:30pm 尾二time slot無限入座時間,可以慢慢食唔使急🍽️
𝟑 Remarked Anniversary celebration無主動request 座位,都安排咗坐入面既窗邊位,個海景夜景角度Perfect🌃
𝟒 美女侍應好用心搵好燈光位置幫我哋影合照✨☺️

最後,視覺、味覺,觸覺都被滿足晒⭐️🥰
入門口,到入面食飯,到去洗手間,離開前係門口既蠟燭同牆畫影相都氛圍十足✨🥂
好完美的一晚❤️‍🔥

$ 1980
$ 1980
  • porter  house
2024-09-28 4467 浏览
今天晚上吃的先不說超級好味,價錢絕對超過我付出的,超好服務超級熱情。我們坐咗一張面向維港會展的枱,主人家親自在我們面前處理牛肉,絕對超值。他打算下年舉辦一次50周年紀念,我們已經舉手報名。Beef Chianti tartare, Bistecxa Alle Fiorentina, Costata Di Frisian Toscana, Bistecca Di Costola, Bistecca Etrusca ofcos Tiramisu is best too

2024-09-28
生日
隱蔽嘅酒店扒房🥩喺寶勒巷附近 特別嘅日子就試下呢間上到去職員會同你講解下間餐廳 俾杯welcome drinks 🥂同埋一啲芝士餅乾 🧀杯酒係幾易入口 果味突出 酒味唔重Chianti Tartare $298第一次有專人喺你面前即場整他他🐄有一舊比較平平無奇嘅生牛肉 不斷咁吉同切碎🔪職員會同你講解每個動作點樣令到個他他更加好食👍🏻搽少少他他落塊脆脆嘅麵包上面 牛肉味好濃 佢加咗少少檸檬🍋反而提升牛肉嘅味道 olive oil同pepper唔會太搶牛嘅味道 Bistecca Alla Fiorebtina $1980真係好大塊 叫咗medium well🥩唔知係咪因為咁可能有少少靭?! 牛肉連埋啲肥膏放入口係好香🐄不過中間嗰啲牛肉就比較似普通 牛味唔算特別出 咁嘅價錢就有少少失望💸配菜唔錯🥔望落去份量好似好多 但係兩個人食晒Tiramisu di Casa $208真係好大個tiramisu 大概四人份 我哋食唔晒就打包🍰Tiramisu表面嘅粉唔會過多濁親 食落酒味都唔係太重🍫景觀望海 餐廳裝修都高貴不過外國職員佢哋嘅服務態度會好啲問local嘅職員就唔係好識答同埋幫我哋影相佢嘅手指
隱蔽嘅酒店扒房🥩喺寶勒巷附近

真係好大個tiramisu 大概四人份 我哋食唔晒就打包🍰
Tiramisu表面嘅粉唔會過多濁親 食落酒味都唔係太重🍫

景觀望海 餐廳裝修都高貴
不過外國職員佢哋嘅服務態度會好啲
問local嘅職員就唔係好識答同埋幫我哋影相佢嘅手指入晒鏡🌚
外國嘅職員影完相就會問我哋影得好唔好 駛唔駛再幫我哋影📸

2024-09-19 5405 浏览
準備慶祝女友生日,作為一個為食既男朋友😎當然要物色又好味又可以打卡既鋪頭。就係到諗、我今次帶佢食咩好。回顧咁多年,我都未試過帶佢食扒房。就喺網上OpenRice不停專食牛扒嘅舖頭我就搵到 Carna 作為今年同佢興祝愉快美滿既晚餐。打食評我就唔係太識啦但整體服務味道,其實都非常好。今次招待我的sliver and Isha 服務都超級好。我哋已經決定好再encore呢一間餐廳,再試埋佢其他款式😋😋😋
準備慶祝女友生日,
作為一個為食既男朋友😎
當然要物色又好味又可以打卡既鋪頭。
就係到諗、我今次帶佢食咩好。
回顧咁多年,我都未試過帶佢食扒房。
就喺網上OpenRice不停專食牛扒嘅舖頭
我就搵到 Carna 作為今年同佢興祝愉快美滿既晚餐。

打食評我就唔係太識啦

但整體服務味道,其實都非常好。
今次招待我的sliver and Isha 服務都超級好。

我哋已經決定好再encore呢一間餐廳,
再試埋佢其他款式
😋😋😋