2023-09-04 46 浏览
约咗朋友喺炮台山食晏,今次拣咗究极堂,木系嘅装修令人感觉好舒服好悠闲,食物性价比好高明太子芝士玉子烧($78) - 玉子好滑好滑,芝士有拉丝嘅效果,面头有好多蟹子,配埋沙律酱同香草,好食到食唔停究极丼、面鼓汤及沙律($208) - 鱼生同刺身种类好多,食材高质,款款都好新鲜,海胆重香味,虾好爽口,三文鱼、油甘鱼同带子好肥美,吞拿鱼蓉同三文鱼子都好新鲜,好值得称赞嘅位系饭加咗特制嘅酱汁同饭素,仲有蛋浆,食落更惹味刺身定食配白饭、面鼓汤及沙律($178) - 刺身同样高质同新鲜,简单配芥辣同鼓油已带出鲜味,珍珠米粒粒分明,沙律茶新鲜,面鼓亦好香天后虾($32) - 炸皮又薄又脆,虾肉鲜嫩,好好食午市套餐选择好多,唔同种类同价位嘅嘢食都有,照顾到唔同客人嘅需要同喜好主餐牌嘅选择亦好多,刺身、寿司、海鲜丼、沙律、佐酒小食、铁板料理、薄饼、甜品、各式饮品等,好多都好吸引好想试餐厅嘅环境好舒服,座位有啲密,但枱櫈都好大张,所以坐得好舒服,出餐嘅吧枱摆都好多唔同嘅酒,另一边墙有浮世绘嘅感觉,好似真系喺日本食紧嘢咁。店员殷勤有礼,不断帮客人加茶,成个用餐体验好好

天后虾($32) - 炸皮又薄又脆,虾肉鲜嫩,好好食

主餐牌嘅选择亦好多,刺身寿司、海鲜丼、沙律、佐酒小食、铁板料理、薄饼、甜品、各式饮品等,好多都好吸引好想试