2023-06-27
今日去咗一间喺荃湾嘅居酒屋食午餐,餐厅名叫古今二,性价比好高,价钱亦都算抵☺️首先,我哋叫咗龙卷风沙律($76),份量好大,有好多海藻、蟹柳同蟹籽,加埋啲新鲜嘅蔬菜,口感好丰富,最重要系酱汁好开胃!😋之后嚟一份清酒煮蚬($128),汤底真系好鲜味,加埋好多菇同蚬,每只蚬都肥肥嘟嘟,好鲜味!🍲再叫一份金龙卷($98),炸虾同芝士嘅配搭好夹,芝士又软又浓,炸虾又脆又唔会好油,上面仲铺咗三文鱼同沙律酱,一口寿司既口感好夹好丰富,我真系忍唔住一旧接住一旧咁停唔到口!🍣最后,试咗一份烟花($79),辣味三文鱼同吞拿鱼蓉卷上面仲有大量蟹籽同脆片,仲有黑白芝麻既点缀,口感好丰富又有层次!🍱总括而言,我觉得古今二嘅食物真系又抵又好好味,性价比高,大家有机会一定要去试吓!😍