2018-05-14 42 浏览
辛苦工作后,我同朋友讲今晚一定要打边炉慰劳一下自己!细心嘅朋友仲帮我book埋位于铜锣湾呢间渔火,虽然大家都未食过,但胜在环境几舒服咁,位置亦便利,系地铁站对面京都广场就系啦!环境格调唔错,座位亦宽敞舒服! 汤底有好多款选择,我哋两个女人梗系拣非常滋补嘅花胶响螺炖猪展!😋汤底非常劲足料,仲好清甜! 我哋放嘢食落去前,即刻一人饮咗2-3碗汤 😂手切顶级prime牛肉够晒牛味,食落仲系入口即溶,虽然好大碟,但我哋两个人都迅速ko咗成碟! 😆本地龙虾上菜嘅时候仲会郁,好生猛! 食落肉质饱满,好鲜味而且好爽口弹牙👏🏻萝卜同生菜都非常新鲜!生菜食落好爽口,而萝卜吸晒汤嘅精华,非常入味,愈放得耐越好食😚即炸响铃系边炉必叫, 佢哋嘅响铃仲系鲜炸㗎,浸两三秒啱啱好, 香口松脆之余仲吸到少少汤嘅味华!正👍🏻渔火特色四色丸有虾丸、墨鱼丸、牛丸同猪肉丸。 全部都系手打,非常难得!食落嘅弹牙程度真系同机制嘅争好远!! 我最欣赏佢嘅虾丸,表面黐满虾米, 食落香口之余 仲有少少脆脆的口感,非常特别~我哋两个豪饮豪食, 点知埋单都唔过千,但原来经openrice订枱有全日85折优惠!!非常抵食😍

手切顶级prime牛肉

本地龙虾