2023-03-30
今次系🖤黑白配⚪️再次回访Pica Pica💛 餐厅装修以黑啡做主调,昏暗嘅灯光令氛围十分有格调,好啱同朋友坐低慢慢倾计Octopus Galician style On potato “al caliu” $138望落以为细碟,但其实啖啖八爪鱼🐙 肉质唔会靭,食落好淋仲带点弹牙,每一粒都好肥美,加埋有啲湿滑薯蓉垫底,口感十分丰富Black paella rice big $198眼见枱枱都有叫呢个饭就知一定系好嘢👏🏻之后上网睇返原来真系高人气paella🥘 上枱时,饭面舖了鱿鱼、猪腩肉同蛋黄酱,食前要捞匀,令蛋黄酱融入每一粒饭个猪腩肉味道系超正🙌入口即溶又唔会漏🤤平时🖤黑白配⚪️食肥肉一定会避开肥𠮶部份,但呢个饭竟然令我地食晒啲腩🥹Deboned suckling pig, sweet potato puree, raw spinach $175对比上两样,呢个乳猪相对无咁出色,不过都高质,乳猪肉质好淋好嫩滑,有别于平时食开嘅乳猪,点些蕃薯泥食,够特别🤭服务态度方面,唔知系唔系就嚟闩门,职员态度显得比较不耐烦🫠
Black paella rice big $198
服务态度方面,唔知系唔系就嚟闩门,职员态度显得比较不耐烦🫠