2021-04-03
五日连假,又无得去旅行,当然要留系香港消费,买开心😻😻约左朋友一齐食lunch , 朋友就带我嚟食好嘢。因为我系咖啡之人,都好惊咖啡唔掂既餐厅。好彩等咗大概15分钟已经有枱入,地方都几宽大而且枱櫈唔会摆得好密,所以环境好空旷都好舒服。我同朋友都叫咗意粉食,当然唔少得佢哋最出名嘅卡帮尼意粉。相信唔使点讲都大家都知佢哋真系好好食,仲要意粉佢系煮得好好食嘅软硬度。我就叫咗一杯冻嘅latte,本身想叫冻嘅cappuccino ,可惜地佢哋未有住。☕️ 有少少出乎意料之外嘅系佢哋自己有买咖啡豆,而且呢一杯冻嘅latte好好饮,我就拣咗一个比较fruity 味既豆。我朋友就叫咗一杯冻嘅Americano,一样都好出色。最后都叫咗两个甜品,一个系blue berries muffins , 另一个系Red velvet。不过不失,都系合格以上。但系佢哋嘅主餐就真系做得好好!少少美中不足嘅就系上餐时间比一般嘅餐厅稍为慢少少。整体上来讲呢间小餐厅Cafe都系值得推介!☕️😍
整体上来讲呢间小餐厅Cafe都系值得推介!☕️😍
卡帮尼意粉