2023-08-28 868 浏览
⭐️黑天王拉面 💰85其实平时我好怕食啲好咸好重味精,食完之后会好口渴仲要不停饮水嘅黑蒜汤底拉面。所以我一定唔会去啲未食过嘅拉面店叫黑蒜汤拉面。呢次系我第二次嚟食,第一次系叫白天王拉面,觉得好好食,直觉觉得佢一定唔会系味精水果种。一上菜第一时间当然系饮一淡汤底,识食一定系咁食😂浓厚的黑蒜油汤底真系冇令我失望,浓厚得来不会咸不会腻,仲带点猪骨味,清香得嚟带点回甘。绝对系可以饮到见底果种(冇吹水,有图有真相,我真系饮晒架),我觉得佢仲好食过我上次嚟食嘅白天王。而面方面我每次都会选硬的口感,口感同上次一样,水准够稳定,系我最钟意果种💛另外仲有椰菜、木耳丝、葱花、紫菜、笋同叉烧薄片等都很出色。整体来讲,系我食过数一数二好食嘅黑蒜汤拉面。绝对系会encore嘅拉面店💛
⭐️黑天王拉面 💰85

黑天王