2024-10-29
突然好想fine dine就约咗朋友一齐食呢间法国fusion菜,见review几好就去食🥩🍷头盘系Spanish Iberico Ham & French Green Asparagus 个西班牙火腿(六个月)好好食,加上芦笋好清新,夹埋个ham好好食加埋个sourdough(酸种面包)好开胃😋😋朋友个焗蚝焗得外脆内软,好juicy!!!值得一赞仲有个龙虾汤(我唔记得影,因为太好饮)好浓郁又有酥皮喺上边(好钟意酥皮),朋友拣咗豆菜汤🥬好滑同埋比较重蔬菜味。🥣西班牙嘅八爪鱼 🐙脚烟熏得呢好滑好嫩一啲都硬,炭烧澳洲羊扒🐑都好juicy(叫咗medium well),所以比较啱口味~~ 😍😍最后嗌咗甜品 - 栗子挞好重栗子味🌰,最难忘嘅系唔腻,亦都唔系好甜🧁!!!另外仲有份Lemon Glass🍋芒果Muse🥭好值得去试嘅甜品之一,酸酸甜甜唔会感觉好甜!两个甜品都有惊喜✨🎁成个餐厅好靓 (IGable) + 海景!!! staff都好有礼貌,同埋主动介绍餐牌,真系好chill,最后550一个人,仲抵过喺法国食😼