讲到粉岭高汁Burger,必定要数由海联广场「伊之吧」酒吧转型卖 Burger 仲搬埋去囍逸嘅 「E Burger Cafe」。未搬前其实我已经介绍过,因为佢重料又好味,喺粉岭区实属难得。搬咗囍逸之后,店舖走文青风格,更加清新明亮,枱同枱之间唔会太迫,个人就觉得舒服好坐。(因为旧舖啲櫈好低,食嘢有啲辛苦)我食饭不嬲都会避开 Lunch Hour,12:00左右到,店内仍有一两张枱,我哋唔使等位就可以入座。1:00左右嚟稍为要等一阵,都唔算等好耐,只系如果人多就要分开坐。坐低见到有一个 「impossible」嘅 promo。餐牌上有两个素食选择:焦糖洋葱不可能汉堡同黑松露蛋牛油果汉堡包。无咗以前嘅 portobello mushroom burger。因为我想食牛油果就选择咗后者,Vegan 嘅朋友可以选择 impossible 𠮶个呢。黑松露蛋仍然整得非常香同嫩滑,中间有一大层牛油果片,我觉得个版本正过以前嘅大啡菇burger,加上番茄片同埋我最心心嘅火箭菜,好好味呀!呢个包简直系为我而设㗎。😍个包实在太大,不过咁好味我又唔想浪费,所以放弃咗啲薯条食晒个包。食完饱到一返到屋企立刻瞓着

个包实在太大,不过咁好味我又唔想浪费,所以放弃咗啲薯条食晒个包。食完饱到一返到屋企立刻瞓着咗。😅
如果佢 mini burger 个 menu 有呢个选择就完美啦!如果唔系下次真系要切开一半分两餐食。