2024-12-13
唐述📍金融街8号国际金融中心商场3楼3101 1-7号舖12月首选餐厅(唐述)装修风格充满中式元素配合埋落地玻璃透视室维港夜景 仪式感满满 打卡庆祝节日情侣晚餐都适合今日拣咗世味人生套餐滕椒葱油蛏子王纽西兰蛏子王爽口弹牙配上特制打碎嘅藤椒汁,口感清甜,带小小微辣,创意十足20年,古月龙山,花雕鲜鲍鱼,梅子蕃茄,海蜇银花菜名非常有意思,加上特色餐碟,令到食材非常精致20年嘅花雕酒香味浓酒味慢慢渗入去鲍鱼,口腔充满香味,咬落肉质烟烟韧韧梅子蕃茄和海蜇银花 食落爽口,酸酸甜甜嘅味道,十分开胃绵绵川贝杏汁花胶螺头炖蜜瓜汤川贝杏汁已经够滋润,喉咙再加上蜜瓜同花胶确实有美颜效果,花胶厚身 有咬口,汤底仲好清甜,材料新鲜脆皮海参麒麟鱼海参外层炸得酥脆,内里软腍腍,肉质弹牙,口感独特,最好味的就是鱼皮,炸到卜卜脆而鱼肉仲系好Juicy嫩滑珍宝珠圆圆一粒,入口冰凉,连埋下面嘅桃胶一齐食,口感清新甜甜太子玉枕雪白嘅带子配上鲜浓嘅蟹汁外层沾满喺汁嘅味道,加上带子咬口有种弹性结实,两种海鲜嘅味道互相配合,非常有惊喜茅台鲜蚝屈鸡煲店员即场用砂锅烹调 加上醇香嘅茅台,酒味香浓,生蚝肥美饱满,同埋嫩滑鸡件,非常之惹
12月首选餐厅(唐述)
今日拣咗世味人生套餐
滕椒葱油蛏子王
20年,古月龙山,花雕鲜鲍鱼,梅子蕃茄,海蜇银花
菜名非常有意思,加上特色餐碟,令到食材非常精致
梅子蕃茄和海蜇银花
食落爽口,酸酸甜甜嘅味道,十分开胃
绵绵川贝杏汁花胶螺头炖蜜瓜汤
脆皮海参麒麟鱼
珍宝珠
圆圆一粒,入口冰凉,连埋下面嘅桃胶一齐食,口感清新甜甜
太子玉枕
雪白嘅带子配上鲜浓嘅蟹汁
茅台鲜蚝屈鸡煲
店员即场用砂锅烹调 加上醇香嘅茅台,酒味香浓,生蚝肥美饱满,同埋嫩滑鸡件,非常之惹味
甘栗珍菌蚊饭
用上鲍鱼汁炆饭,好入味,栗子都非常林身,容易入口
最后店员介绍我哋饮一支红酒,小酌一番🍷,非常满足
今晚每款菜品都非常让我惊喜
菜名嘅特别 用餐环境优美
每套菜都整得,非常精致
非常享受今餐华丽嘅中菜
会再来帮衬