2021-08-25 62 浏览
我拣咗$980嘅「丰 • 板长おまかせ 」,今次有14道菜,每道菜师傅都会亲自介绍,套餐每日嘅食材都唔同,会因应当时新鲜嘅食材而转变。茶碗蒸 : 蛋好滑,有清清嘅香菇味蟹肉冬瓜: 咬落去啖啖蟹肉,冬瓜好入味。北海道生蚝配紫苏花 : 生蚝个壳薄身,但好大粒,肉质好肥美多汁,配合紫苏花一齐食,口味好特别。间白鱼刺身 + 日本蔬菜: 间白鱼好厚身,好爽口,日本蔬菜好 Fresh白象拔蚌刺身+海葡萄配蒙古岩盐: 推荐!有大概10片象拔蚌,好滑口,咬落好脆口,点上少少蒙古岩盐,带出象拔蚌嘅鲜甜味。赤贝刺身+中拖罗刺身: 中拖罗个脂肪比例好,有入口即溶嘅感觉,赤背大块爽滑。鳕鱼西京烧: 香口, 肉质柔嫩滑北海道帆立贝: 好大粒,无经过冰鲜,鲜甜金目鲷鱼: 肉质细嫩鲜美,烧过嘅鱼皮,好香。鲛鲽鱼:配上鱼肝,有三个唔同嘅层次口感。富山县嘅白虾寿司: 白虾嘅份量好多, 黏性好强,玻璃质感,清甜有虾味。手握海胆寿司: 师傅直接一手交一手,一大块紫菜包住海胆同饭团,堆满海胆,海胆好新鲜海鲜面豉汤: 面豉汤充满海鲜嘅鲜甜味,咸到适中黑糖蛋糕: 蛋糕好松软,甜度适中成间餐厅唔系好多位,大概有10多个,可以清楚见

茶碗蒸 : 蛋好滑,有清清嘅香菇味
茶碗蒸

蟹肉冬瓜: 咬落去啖啖蟹肉,冬瓜好入味。
蟹肉冬瓜

北海道生蚝

间白鱼

象拔蚌刺身

中拖罗

鳕鱼西京烧: 香口, 肉质柔嫩滑
北海道帆立贝: 好大粒,无经过冰鲜,鲜甜
北海道帆立贝

金目鲷鱼: 肉质细嫩鲜美,烧过嘅鱼皮,好香。
鲛鲽鱼:配上鱼肝,有三个唔同嘅层次口感。
鲛鲽鱼

白虾寿司

海胆寿司

海鲜面豉汤: 面豉汤充满海鲜嘅鲜甜味,咸到适中
海鲜汤

黑糖蛋糕: 蛋糕好松软,甜度适中
黑糖蛋糕

成间餐厅唔系好多位,大概有10多个,可以清楚见到厨师准备食物,每食完一道菜,先会再上下一道,等待同期待下一个食物嘅感觉好正,食材好鲜甜,有小朋友餐椅提供。
茶碗蒸
蟹肉冬瓜