餐厅: 憶食尚臘味煲仔飯
资讯:

2021-10-22 211 浏览
秋风起,又系食煲仔饭嘅时候喇。😜做下资料搜集揾下边度有好味嘅煲仔饭食嘅时候,俾我揾到佐敦E一间高级煲仔饭餐厅!平时食煲仔饭可能都系啲市井少少好似大排档咁嘅地方食,配上高级典雅嘅餐厅又系点嘅感觉呢?一于就去「忆食尚腊味煲仔饭」体验下!😎餐厅入边格局非常高雅,好似去咗高级嘅中菜馆一样。店员殷勤招呼,令我留下深刻嘅印象。点咗一份特色腊味煲仔饭同一份手工黄金面。手工黄金面即整即上,非常脆同香口,卖相金黄色好靓。嚟到主角煲仔饭,由店员奉上并且落酱汁兜匀佢。热辣辣又香喷喷,又可以试到几款腊味,痴住饭锅嘅饭焦都系脆卜卜,唔错唔错👍🏼

特色腊味煲仔饭
手工黄金面