今日去左尖沙咀H Zentre食Omakase 我地叫左中价位既Dinner Menu $1880/位 餐厅只可以坐到十几个人 可以席前见到师傅为你烹调既过程 感觉系轻松休闲而且高级先有个汁煮黑毛贝同茶碗蒸作为前菜 前者口感爽弹摆盘精致 后者蒸蛋滑捋 仲有濑尿虾喺面添之后就有两款刺身 当然安排嘅系剥皮鱼同埋秋刀鱼 新鲜鲜味 前者用咗肝汁伴埋食 后者则配搭姜葱汁 两种鱼两种完全唔同嘅食法跟住就会上一款烧物 当日安排嘅系北寄贝 非常之鲜甜 最后仲可以饮埋啲汤汁食完烧物就会再上多一款刺身 今次就有刺身+灸烧𫚕鱼 我自己不嬲都好钟意食灸烧嘅鱼生 因为可以逼出油脂感之余又有烧鱼既香味再来有个炸蟹肉春卷 啖啖蟹肉同蟹膏 系豪华版嘅春卷接住就食多两款刺身 向螺同脑天肉 跟住又有个近江和牛薄切 入口即溶令人回味之后仲有无花果天妇罗同埋带子天妇罗 脆浆够薄唔油脂 无花果好Juicy 带子熟度啱啱好 口感同鲜甜度都令人满足最后仲有个一夜干釜饭同埋味噌汤加埋蜜柑啫哩作甜品 个饭仲要有饭焦 而家谂起都想再食

再来有个炸蟹肉春卷 啖啖蟹肉同蟹膏 系豪华版嘅春卷