2022-08-24 1036 浏览
越式法包喺越南食过,通常都系喺街边小贩档,感觉都唔系好卫生,因为啲材料放晒出嚟。但呢一间餐厅喺湾仔,就一啲都唔同,非常之卫生干净。佢舖头入边嘅座位唔系好多,只有大约四个位,通常啲人都系买走外卖去食,谂吓谂吓其实买佢去野餐都系一个唔错嘅选择。叫咗呢一个卡式嘅选择有啲腌咗嘅杂菜丝红萝卜、洋葱,仲有一片片嘅扎肉,食起嚟非常之咁清新,冇咁饱肚嘅效果。而且法包烘得超级脆,配衬埋爽脆嘅蔬菜丝,就饭重嘅享受。Philly Steak呢个系期间限量嘅选择,系咪睇到个样都觉得好邪恶但系又好吸引呢?我谂男士会比较钟意,我男朋友爱呢一个就系因为佢超钟意芝士又钟意食肉。一片片腌好咗嘅牛肉片,调味惹味,富有焦香嘅烧烤味,融化咗嘅芝士配衬埋佢个法包超正!呢一个脆薯宝大家都一定要叫,佢每一粒薯宝都炸到好趣,外脆内软,而且点埋佢个辣嘅蛋黄酱,有少少蒜辣香味,好合衬。
但呢一间餐厅喺湾仔,就一啲都唔同,非常之卫生干净。

叫咗呢一个卡式嘅选择

Philly Steak