2019-09-13 2690 浏览
每隔几个月,就同呢排识食识玩😋嚟个一期一会。最近,其中一个Join左阳明山庄membership,仲带左我哋一齐去食好野,新餐厅 George's。George’s 位置喺3楼,一入到去感觉好舒服,好阔落,始于系私人会所及只招待会员,成个环境都好正👍🏻坐定先知餐厅原来做紧soft opening,仲做紧Tasting Menu,以Japanese-western fusion 为题,食牛为主。一讲到食牛,即刻醒晒😍店员推介自家制dry aged 30/45 days 既prime rib和sirloin 及三款grilled wagyu ,仲有得品尝唔同牛既部位。除左牛之外,仲有前菜既时令sashimi和海胆yuba日本腐皮,Uni好rich 同新鲜。之后仲有生牛肉鞑靼配黑松露薯条🍟,简直食到舔舔脷值得一赞,呢个Tasting Menu 仲有wine 同sake pairing,我哋都话简直双重享受。成个Testing Menu有八道菜,食甜品之前,仲有大厨亲自煮嘅Miyazaki beef 既sukiyaki。而家好少餐厅有大厨亲自出嚟煮野比你食㗎...我哋以为已经去到尾声,点知个甜

Dry Aged 30 and 45 Days U.S. Angus Prime Beef

Seasonal Sashimi

美国安格斯生牛肉鞑靼配黑松露薯条

Sake Pairing

我哋以为已经去到尾声,点知个甜品.....系我最爱的柠檬雪芭,,感觉好清新好舒服😊今次个个都赞,仲话下次试埋其他餐厅。
Lemon Sorbet
Seasonal Sashimi
美国安格斯生牛肉鞑靼配黑松露薯条
Sake Pairing
Lemon Sorbet
  • Dry- aged  30/45  days  Prime  Rib  and  Sirloin
  • Seasonal  Sashimi
  • 鲜柠檬雪芭