2021-12-02
同女朋友去开尖沙咀,想食西餐,就去咗呢一间楼上铺嘅The Grill Room。————————————一上到去侍应就安排咗我哋坐吧枱,将纸枱布仔Menu,简单易睇咁同我同女朋友总共嗌咗三样𩠌,嗌咗个side dish忌廉牛油蒜香杂菌。一嚟到就闻到好香嘅磨菇味,而且仲配埋法包,而且牛油同埋蒜蓉味好香。我就将啲磨菇放上法包一齐食,软淋嘅菇加试松脆嘅法包,个口感非常好。之后就系牛扒配黑松露薯蓉,牛扒我就嗌咗medium rare,啲牛肉好粉嫩,而且唔会太油又唔会太干,好多肉汁。另外,个黑松露薯容好creamy ,每啖食落都有黑松露味。十分推荐!最后就系意粉,佢嘅龙虾味好重,但同时又唔会太湿同太干,意粉软硬度适中,而且带子都好大粒,又唔会煮得太生熟。————————————以高级西餐厅嚟讲,The Grill Room唔算太贵,性价比几高,如果手嚟呢度食一定要嗌牛扒同意粉!
————————————
————————————