2018-07-17
带屋企人去食饭,梗系要拣一间质素好既中菜酒楼食,等佢地食得开心d啦!知道the one 呢间利宝阁分店环境够哂靓,始终做开婚宴场,装潢一定够哂华丽高尚,配上大大既水晶灯,金碧辉煌。17楼高对住靓靓既维港夜景,真系加哂分!😍😍屋企人都话好高尚呀!坐底左,好nice既职员已经为我地倒茶又同我地介绍一下个餐牌。而家做紧个优惠:原盅佛跳墙 配 谷饲豚肉叉烧饭 $188. 咁都几抵㖞!平时叫一盅佛跳墙都好贵,要百几蚊。见佢咁多料,都几吸引,所以一于叫黎食喇!好快就黎到喇!😋一大碗既:谷饲豚肉叉烧饭 🍛卖相都几靓,有只太阳蛋系饭上面,我地决定将蛋黄整开去捞匀成个饭食!😋粒粒米饭都有蛋黄同豉油味。 然后有两大旧豚肉叉烧,啖啖肉。😍呢两旧既叉烧同平时食既有唔同,谷饲既豚肉,食落肉质好嫩,带有少少既脂肪。咬落多汁不鞋口。加上有少少蜜汁味,食落甜甜地,好好味!🐖有惊喜。贵价足料佛跳墙🥘材料有:鲍鱼,鱼翅,辽参,瑶柱,花菰,蹄根😍唔好睇个盅好似好细咁,4个人都分到大半碗。个汤够足料,所以味道好浓好正,仲好有鲜味!鱼翅好大块😍呢个汤质素真系几好。一d都唔求其👍🎖上汤龙虾伊面😀好大碟!成只龙虾上,都几大只。所以
好快就黎到喇!😋
一大碗既:谷饲豚肉叉烧饭 🍛
贵价足料佛跳墙🥘
材料有:鲍鱼,鱼翅,辽参,瑶柱,花菰,蹄根😍
唔好睇个盅好似好细咁,4个人都分到大半碗。
个汤够足料,所以味道好浓好正,仲好有鲜味!
鱼翅好大块😍
呢个汤质素真系几好。一d都唔求其👍🎖
上汤龙虾伊面😀好大碟!
成只龙虾上,都几大只。所以好多肉!
龙虾够鲜,容昜起肉,咬落好弹牙。正!
个汁做得好味,无论衬落龙虾或伊面都够哂味,唔会话淡。👍
再叫左两个小菜:
姜葱鱼云煲 🐟上菜个时个煲d汁仲滚紧,热辣辣!
仲加左d烧酒系上面,啲酒香味蒸发哂出黎。
用左姜葱爆香,食落鱼云唔会有腥味。
鱼云够哂滑,仲有d鱼肉食。😋
宫保炒虾仁 🦐🦐惹味小菜。
都几辣,但我地食得辣,呢个程度接受到,仲好开胃。大大只虾仁,鲜味弹牙。无虾肠!👍
仲有d菇一齐炒,够哂香!
食到我地都好饱,最后仲送糖水:绿豆沙俾我地食!呢度d服务招呼做得好好,家人都好满意!😺