2024-07-09 504 浏览
今次我去咗有无面男坐镇的和食餐厅食90分钟和牛寿喜烧半放题 (晚餐HK$388/位),可以任食我钟意嘅日本A4和牛、广岛蚝、手握寿司、仲有是日刺身、多款即叫即烧嘅串烧、天妇罗、和食等等。*打开玻璃门走入长长走廊,见到无面男😍。入到去,店员带位及介绍餐牌和点餐流程,服务态度好好👍🏼*座位方面,有木枱木椅及和式木枱 (后者要除鞋喔!) 枱与枱之间都好阔落、舒适。*˚✧₊⁎前菜⁎⁺˳✧༚ *🥗 和风沙律. 清脆、爽甜嘅沙律菜配黑醋汁,好开胃,也打好个底开餐啦~🍣 时令刺身五款. 好厚切的希灵鱼、三文鱼、八爪鱼、带子和油甘鱼,鲜甜、肥美,正👍🏼˚✧₊⁎ 寿喜烧⁎⁺˳✧༚ *一人锅已放满野菜及酱汤,有金菇、冬菇、白萝卜丝、红萝卜片、豆腐(滑滑的)、大葱、厚切玻璃粉丝 (QQ的😍),仲有一款蔬菜唔知系咩名,但好好味😋*肉肉呢,就叫店员每款送上一份,原来一人份量都几多下㖞!*🐮🥩 日本A4和牛. 靓靓红色的和牛,大大片,薄切容易啲熟,一烚吓就食得. 牛味浓郁,入口即容😋. 必食推介,无限encore🐷🥩 北海道米豚. 靓靓粉红色的豚肉,食北海道米大,烚熟咗嘅肉质蓬松、柔软、鲜嫩、美味😋🦪 广岛牡蛎.

˚✧₊⁎前菜⁎⁺˳✧༚
🥗 和风沙律
. 清脆、爽甜嘅沙律菜配黑醋汁,好开胃,也打好个底开餐啦~

和风沙律

🍣 时令刺身五款

时令刺身五款

˚✧₊⁎ 寿喜烧⁎⁺˳✧༚
肉肉呢,就叫店员每款送上一份,原来一人份量都几多下㖞!
🐮🥩 日本A4和牛
. 靓靓红色的和牛,大大片,薄切容易啲熟,一烚吓就食得
. 牛味浓郁,入口即容😋
. 必食推介,无限encore

日本A4和牛

🐷🥩 北海道米豚

北海道米豚

🦪 广岛牡蛎
. 大大只、好肥美,烚熟后,吸收寿喜烧的甜汤味之外,也食到个鲜甜味道
. 必食推介,无限encore~
🥗 野菜盘
. 唔够菜可以再点,满足食多菜的我😄

˚✧₊⁎ 串烧 . 料理 . 天妇罗⁎⁺˳✧༚
从25款中拣5款,真系选择困难症嘅一大难题😳 我边食边谂,30分钟左右终于拣好啦😂
🐮🍢 盐烧和牛粒
. 简单洒上少许盐和黑胡椒粉来调味,烧得好香好吸引,仲一咬就软化嘅口感😋
🦪 烧牡蛎
. 肥美的蚝肉,多汁鲜甜,同时亦有咸海水嘅咸味
🍤 海胆大叶天妇罗
. 天妇罗粉薄脆,不油腻,海胆和大叶的化学成份令海胆的鲜甜味出众,一啲都唔腥喔!
🦀🥖 甲罗烧
. 浓郁的蟹膏,配搭少许蟹肉和蟹籽,搽得满满喺巳烘脆的吐司上一齐食,大满足!
🍍🍢 焦糖菠萝
. 菠萝甜蜜,果肉多肉多汁,配上面的焦糖脆,完美💯

˚✧₊⁎ 手握寿司⁎⁺˳✧༚
上面𠮶啲食唔饱的话,可以进攻手握寿司,点餐纸上有11款,食完5款可以再点,寿司饭煮得好好味,令到饱饱哋嘅我都想再食😍
🍣 香葱吞拿鱼蓉
. 放咗好多吞拿鱼蓉和新鲜,所特别美味,是我食得最多件嘅寿司
🍣 明太子沙律
. 我钟意佢将明太子系切方粒,爽脆口感,值得我encore
🍣 油甘鱼
. 鱼片厚切,令口感特别肥美、鲜甜😋
🍣 火炙左口鱼边
. 好食嘅,唯一系觉得切得比较薄片
🍣 飞鱼籽
. 爽脆鲜甜,如果可以放多啲飞鱼籽就好啦~
🍣 海胆鱿鱼
. 鱿鱼肉质爽滑,海胆汁都好食
🍣 加州卷
. 味道好好,只系饭比较多

˚✧₊⁎ 甜品⁎⁺˳✧༚
🍵🍨 绿茶雪糕
. 经典日式绿茶味,好浓嘅茶味配奶油的似乎就溶嘅口感,好正👍🏼

绿茶雪糕

📌提提你:
. 90分钟时限食饭,店员很好会系仲有30分钟食嘅时候提供点餐纸俾我填last order
. 此店有收堂食加服务费喔
2024-07-02
$426.8 (晚餐)
和风沙律
时令刺身五款