2022-04-25 32 浏览
最近疫情好翻啲, 所以就开始返返工👀 今日就去咗大角咀一间小店, 上海老家🤤 系一间好高质的上海小店🥳.🌟酸辣汤 (小) $68想讲呢碗小一啲都唔小!! 😧 超大碗🙈 个碗同只手一样咁大👀 入面有好多料! 豆腐/肉碎/虾/ 笋/ 木耳🤤 好足料! 最难得系个味道真系好岀色!! 够晒酸同辣👍🏻 因为有时食连锁, 得个咸味, 唔够酸同辣😢 呢个必点!! .上海粗炒 $78粗炒最紧要系有镬气🤟🏻 面好烟韧, 调味好够, 仲好足料👍🏻 好多椰菜丝同冬菇丝, 份量都好多!!🤩.红油抄手 $68好多蒜同葱🤟🏻 略嫌唔够麻haha~ 可能我食得比较重口味🙈 皮好薄而啲肉就好扎实👍🏻 好正宗😛 好开胃🤓.脆皮素鹅 $68我第一次食🙈 腐皮好脆口! 又唔油腻! 都有十几旧👀 仲有醋俾你点🙆🏻‍♀️ 入面包住红萝卜🥕同冬菇丝, 口感几得意, 外脆内软😛.Overall, 呢间上海小店质素好高!! 好正宗🔥 不过位置就有小小难揾, 值得一试🙆🏻‍♀️
🌟酸辣汤 (小) $68
上海粗炒 $78