2024-04-30 1103 浏览
中环附近素菜选择唔多,但今日终于比我揾到间我最满意嘅素菜,仲要系中东素菜!仲要够饱又好味,卖相摆盘都一流!1️⃣ Spiced Rice🍚蕃红花果仁饭,上枱时阵阵蕃红花味😍,已且金黄色超靓🤩,入面仲有果仁,提子同开心果粒🥳,饭底用牛油炒起,唔会太湿,非常易入口😋2️⃣ Smoky Hummus 🥠食得中东菜当然要食个鹰嘴豆酱啦!最特别风味系佢洒满烟熏嘅Paprika。将整个酱升华😙3️⃣ Golden Spiced Cauliflower 🥦呢个亦系我最爱嘅菜式之一!主要用左椰菜花,薄荷同葡萄干!底盘用上带有薄荷味嘅鹰嘴豆蓉😚,已且椰菜花烧得刚刚好!食落口一d都唔干呀!4️⃣ Charred Broccoli 🥦🥬呢个菜式都有惊喜!用哂西兰花同烘烤左嘅羽衣甘蓝😚,食落口脆卜卜!而且西兰花系非常大棵!紧重要系用左Sumac 传统腌料😚,成个菜式个味带哂出黎!5️⃣ Roasted Eggplant 🍆 最后系茄子配糙米🍚,茄子系特别配上石榴烘烤,食嘅同时可增强茄子甜味,加埋蕃茄酱一齐食,酸酸甜甜,差d要加饭呀😙整体黎讲,成个用餐过程都好开心同满足,店员会主动讲解𩠌菜特色同用料,又会了解你嘅意见!系非常贴心嘅

1️⃣ Spiced Rice🍚

2️⃣ Smoky Hummus 🥠

4️⃣ Charred Broccoli 🥦🥬

5️⃣ Roasted Eggplant 🍆

整体黎讲,成个用餐过程都好开心同满足,店员会主动讲解𩠌菜特色同用料,又会了解你嘅意见!系非常贴心嘅,而且环境都坐得舒服😚

不过佢plant base menu 暂时只于星期一同二供应,希望佢迟d可以每天供应🤣🤣
2024-04-23
  • Smoky  Hummus