2024-10-11
铜锣湾人气串烧居酒屋「牛惣居酎屋」开业多年,一直口碑甚佳,串烧非常有质素,同埋佢哋有刁钻嘅牛内脏部位,例如:牛骨髓、牛肠、牛肺等等,坊间少有,其他串烧种类、前菜、小食、刺身等都非常多选择👍而家餐厅仲要推出超级优惠,happy hour时间好多串烧做紧 $ 34 |两串优惠价,仲有宵夜时段热门串烧都只系 $20,今日我就开心仔,可以横跨两个时段食晒佢哋全部优惠🫶🌟Happy hour优惠 $ 34 |2 串真心推介超级抵食,完全同平时一模一样嘅质素,最惊喜系牛骨髓,口感滑捋捋好得意,自家制豆腐意想不到更美味,豆腐皮烧得超香脆,内里爆汁Juicy,海老烧好大只,肉质弹牙好鲜味,老实讲真系佛心价钱✨牛骨髓✨肋条✨鸡颈肉✨海老烧✨自家制豆腐✨烧丸子✨北海道青椒仔🌟星期六至四宵夜限定优惠 $ 20 |串 (两串起)我拣咗四款都系水准之作,鸡翼烧得鸡皮咸香脆口肉质嫩滑,免治鸡肉棒好有咬口,仍然食到粒粒软骨,沾上日本蛋黄和烧汁,超级美味,黑豚厚切半肥瘦,肉质爽口入口油香满满,仲有必点烧饭团,烧至外层香脆好似食饭焦一样,吸满酱油,咸牛肉和明太子口味充满咸香极之美味✨手羽先✨汁烧免治鸡肉✨日本黑豚✨烧
🌟Happy hour优惠 $ 34 |2 串
✨牛骨髓
✨肋条
✨鸡颈肉
✨海老烧
✨自家制豆腐
✨烧丸子
✨北海道青椒仔
🌟星期六至四宵夜限定优惠 $ 20 |串 (两串起)
✨手羽先
✨汁烧免治鸡肉
✨日本黑豚
✨烧饭团(咸牛肉/明太子)
▪️横格肌Set $ 158
每台必点横格肌,原来是封门柳,怪不得牛味如此浓郁,配上四款不同酱料各有特色,蜜糖芥辣、Wasabi、蒜香、黑烧,个人最喜欢蜜糖芥辣和黑烧带点甜香,味道诱人
▪️白鳝 $ 96 |2串
白鳝都系新鲜货,鱼皮香脆肉质爽脆又弹牙,店家只用海盐和黑椒调味就已经好美味
▪️明太子烧山芋 $ 68
山芋口感爽脆,本来味道清新,但配上炙烧后的明太子,咸咸香香好惹味,两者非常之夹
▪️Draft $ 69
食串烧当然唔少得饮返杯啤酒,宵夜时段而家仲做紧买一送一,超抵