2024-08-17 314 浏览
话说牛大人都系小编其中一间最钟意食嘅边炉放题,选择多之余食物质素都唔错,耐冇食都有啲挂住牛大人,所以今日小编就去咗😋-🥩极上和牛吃到饱套餐 ($328)呢个套餐会免费送和牛牛丸,咬落好弹牙,食落亦都好香牛味~🥘汤底见到佢哋有期间限定嘅汤底,所以我哋就叫咗其中一种嚟试,系醍醐蕃茄酸辣锅,呢个配搭好开胃,不过会有少少辣,但系食落好过瘾,而且都有好多蕃茄肉好足料🫶🏻🥩牛肉打边炉最重要梗系牛肉,小编喺呢度同大家介绍吓几款小编觉得呢个套餐里面最好食嘅牛肉~分别系安格斯牛小排、SRF黑牛同澳洲M5和牛,安格斯牛小排系咁多款牛肉里面小编觉得最好食,肉嘅油脂分布好靓好平均,而且咬落去牛味最重,口感软熟🥰其余两种嘅油脂分布同埋肉嘅纹理都好靓!🫔台式小食牛大人其中一样最大嘅特色就系佢哋除咗可以打边炉,仲可以食台式小食,当中小编最推介大家试盐酥鸡同埋台湾香肠,盐酥鸡炸得外脆内软,调味适中唔会太咸,而台湾香肠仲会配上新鲜蒜片,食落去好有台式风味😍🌽自助区及其他火锅配料由于选择真系太多,所以小编重点讲几个好推介大家试吓嘅配料!推介大家试吓台式虾饺、蛋饺仲有佢哋自家制嘅滑,用料几新鲜,而且味道都好好,另外钟意食烟
🥩极上和牛吃到饱套餐 ($328)
呢个套餐会免费送和牛牛丸,咬落好弹牙,食落亦都好香牛味~

🥘汤底

🥩牛肉

🫔台式小食

🌽自助区及其他火锅配料
由于选择真系太多,所以小编重点讲几个好推介大家试吓嘅配料!
推介大家试吓台式虾饺、蛋饺仲有佢哋自家制嘅滑,用料几新鲜,而且味道都好好,另外钟意食烟烟韧韧口感嘅都可以试吓佢哋嘅手工大黑轮,食落真系好软熟同埋烟靭🤓
嗌麻辣汤底嘅都可以再嗌佢哋嘅鸭血,同麻辣汤底真系好夹,至于蔬菜,小编好推荐大家嗌水莲,呢个系台湾火锅先有得嗌,唔系度度都有得食🤣

🍸饮品
除咗出边嘅自助饮品可以饮到佢哋嘅自家冷泡茶,同一啲台湾生产嘅饮品例如麦香之外,仲有啲付费饮料可以拣,小编见到有得试Hoegaarden嘅白桃啤酒就即刻嗌咗杯,饮落白桃味好香,感觉好清新,几有惊喜🍑

🍦甜品
一样都系选择好多,除咗雪糕仲有得食仙草,小编仲见到呢排有得任食Dreyer’s嘅甜筒同雪条,仲要系开心果味😍

今次小编食嘅系荃湾分店,好多其他地方都有牛大人嘅分店,荃湾店有啲二人位都会好似小编咁可以坐卡位,仲可以望得到荃湾夜景😙
个人觉得呢个价钱食到咁多种选择同埋质素都唔错嘅食物,性价比都算高,钟意食台式火锅嘅话,呢度真系唔错嘅选择!

味道 8/10
服务 7/10
环境 8/10
回头率8/10
总评 8/10😋🤍
人均消费 $360💰
📍 牛大人台湾火锅吃到饱(荃湾)
荃湾众安街55号大鸿辉(荃湾)中心16楼

#米食荃湾 #米打边炉 #米食台湾菜 #荃湾美食