2018-05-02
自从几个月前试过呢间火锅店之后,每逢朋友相聚一堂既时候,我都会提意食呢一间。原因好简单,环境舒适唔太嘈,相比旺角又多人坐得又逼夹系两码子既事。今日约左女友人再到呢一间火锅店试下。酱料一望埋就知好新鲜,蒜蓉葱炸蒜辣椒通通有齐。侍应仲话优惠期间仲有生蚝𩠌添,本身个人对腥既野无乜兴趣既,但系送既点都试下,点知食完发觉一点都唔腥,仲好好食好甜添!估唔到送既都有咁水准,系意料之外火焰波士顿龙虾海鲜汤底听到个名已经好正 仲有场表演睇添侍应放好哂食材,就开始啦!话明系海鲜,当然有主菜波士顿龙虾,蛽,鱿鱼,仲有粟米冬菇葱同生菜火焰真系有火焰既,唔系呃人当时闻到海鲜加酒同洋葱嘅香味,已经好肚饿啦侍应仲贴心提醒 一滚就食得,唔好overcook。我地急不及待啦已经,到滚好。当然要试吓个龙虾先呀,可能因为两个人分嘅关系每人分到嘅龙虾都好多,龙虾煮到岩岩好 淡淡肉 又鲜甜加上酒香味 正!鹿儿岛黑毛猪 脂肪比例平衡,薄薄一片已有好浓郁既猪味。带子,个人认为呢到既海鲜真心正带子爽口,鲜味十足 食左咁多野再食个带子,都无盖过佢原本既味道甜品,雪米糍食完咁多野再食埋呢个中和一下,完美!总结,高质太子火锅店 系朋友相聚
酱料一望埋就知好新鲜,蒜蓉葱炸蒜辣椒通通有齐。
酱油
火焰波士顿龙虾海鲜汤底
听到个名已经好正 仲有场表演睇添
侍应放好哂食材,就开始啦!
火焰真系有火焰既,唔系呃人
当时闻到海鲜加酒同洋葱嘅香味,已经好肚饿啦
鹿儿岛黑毛猪
脂肪比例平衡,薄薄一片已有好浓郁既猪味。
带子,个人认为呢到既海鲜真心正
甜品,雪米糍
食完咁多野再食埋呢个中和一下,完美!
总结,高质太子火锅店 系朋友相聚既好地方 无论食物环境都系中上水平