2022-10-22 71 浏览
💛🇯🇵 备长已经三访嘅串烧居酒屋 次数多到老细都认得我哋了😂😋🎈串物一向都系高水准 即叫即烧 每串都食到阵阵嘅炭香味 外脆肉汁鲜嫩 绝对唔会烧到干晒调味唔多 只会用上盐加黑椒 带出食材本身原味所以更知道用料新鲜师傅功架高 火侯掌握炉火纯青 建议坐bar枱就会见住师傅嘅表演🍡烧白鳝; 必嗌 啖啖肉得嚟仍能锁住鳝汁 烧得外皮香脆 一串绝对唔够喉🍡烧牛舌; 又系必嗌 火喉控制得外脆内粉红 绝对唔系下烂货 系爽口弹牙嘅牛 舌 芯😍🍡烧鸭舌; 猪大肠; 两样都带有炭香味 有㶶边但唔带苦 送酒一流! 顺带一提 大肠走晒啲肥膏唔会食到满口油🎈辛辣炸鸡外层并不是炸粉 应该系某牌子薯片😂 炸得干身唔会有油益味 而入面保持住满满肉汁摆碟有心思 将鸡扒切半肉面向下 咁就唔会令到脆皮油淰淰湿晒💛🎈苦瓜渍物师傅送嘅 用上日本冲绳苦瓜 爽口回甘一啲苦涩味都无 建议放系menu😋
💛🇯🇵 备长
已经三访嘅串烧居酒屋 次数多到老细都认得我哋了😂😋