2024-06-18 90 浏览
《🌟推介😋晴晴港饮港食》早排智慧齿发炎搞到牙肉劲痛,睇咗牙医食咗几日药终于好返😚痛咗几日一好返梗系要去食好嘢😍比我揾到公司附近有间好抵食又高质嘅日本铁板烧专门店我哋叫咗秋田Akita二人前套餐,每位$888已经可以享受到龙虾🦞、南非鲍鱼、顶级鹅肝,仲有和牛 😍简直系一大享受😌🌟季节沙律🌟鱼籽鹅肝蒸蛋 👍蒸蛋非常滑溜,面头加咗大量鱼籽,咸香十足🫣原来底部仲有鹅肝粒,鹅肝嘅油份渗入蛋入面非常滋味😋🌟鲜活时令龙虾👍仲识郁嘅新鲜活龙虾🦞😲烧完之后肉质爽口弹牙,加上虾膏同酱汁配埋多士食非常正😮‍💨最后师傅仲会用大火烧龙虾头🔥视觉效果一流🌟原只鲜活南非鲍鱼👍因为用咗新鲜活鲍鱼,唔怪得食落咁厚实有口感😮‍💨再配埋忌廉海苔汁估唔到咁夹,宜家谂返仲回味无穷🥹🌟季节时令海鲜 - 时令海鲜北寄贝时令北寄贝,简单用上清酒烧煮,味道鲜甜🌟香煎顶级鹅肝我不嬲唔太好食鹅肝因为怕膻😣不过呢度嘅鹅肝一啲膻味都冇仲有阵阵油香😮‍💨师傅用咗黑醋中和油腻感,上面仲有金箔同鱼子酱,奢华感十足😲🌟鹿儿岛霜降和牛薄烧卷及厚烧鹿儿岛霜降和牛油花分布均匀,无论系薄烧定厚烧牛味都好香浓😍而且肉质鲜嫩入口即溶,配岩盐同昆布盐令味道更突出🤤
《🌟推介😋晴晴港饮港食》

🌟季节沙律

🌟鱼籽鹅肝蒸蛋 👍

🌟鲜活时令龙虾👍

🌟原只鲜活南非鲍鱼👍

🌟季节时令海鲜 - 时令海鲜北寄贝
时令北寄贝,简单用上清酒烧煮,味道鲜甜

🌟香煎顶级鹅肝

🌟鹿儿岛霜降和牛薄烧卷及厚烧

🌟秋田炒饭
以樱花虾、烟肉 、蛋、香葱作材料,用上顶级珍珠米粒粒分明

🌟炒野菜

🌟龙虾汤
用咗以大火烧过嘅龙虾头煲成清汤,份外鲜甜

🌟甜品-铜锣烧、雪糕

人均价钱:$1000
味道:8.5/10