2024-09-26 95 浏览
最近听到好多人介绍呢间火锅,今日咁啱嚟到太子,咁就一于嚟试吓啦。呢度嘅汤底价钱好平,唔使约埋一大班朋友share,就算系两个人食都好抵。而且佢嘅配料价钱都好平,$30 40就叫到新鲜嘅手打丸啦。一嚟到见到呢度已经好多客人,但佢嘅位几阔落,坐得都好舒服,不过大家想黎嘅话应该要book枱先比较好。我哋叫咗个鸳鸯汤底,分别系沙嗲汤同埋皮蛋芫荽豆腐汤。我自己就觉得个皮蛋芫荽汤好出色,因为纹络好新鲜好开胃,而我朋友就钟意沙嗲汤,食落唔系太辣,大人小朋友都食得。我哋叫咗个手切颈脊肥牛,一上枱已经见到佢嘅牛好靓,食落好重牛味,而且好新鲜,就咁用清汤都好好食呀。而我最欣赏嘅就系呢个脆鲩片,因为价钱好平只系$48 ,而且食落好新鲜,又脆又有鱼味。而且呢间餐厅嘅大啤酒都好平, Sapporo $28就有一支啦,啱晒一大班朋友一路打边炉一路饮啤酒,倾一晚计。呢间餐厅价钱又平,食物质素又高,所有嘢都好新鲜,唔怪得咁高评价啦,迟啲我都一定会再黎呀。