2024-01-28
估唔到喺香港都可以食到咁新鲜嘅日本野🥹今日同朋友嚟撑枱脚,吧枱位置几好坐,好啱倾偈,我哋慢慢食都食咗成两个几钟。☺️首先前菜系沙甸鱼多春鱼沙律,用红萝卜同埋青瓜点嚟食,两种唔同嘅新鲜夹埋口感好得意。跟住店员就将我哋今日嗌嘅海鲜全部show俾我哋睇,只鲍鱼仲喺度郁紧超新鲜!最特别系条池鱼,佢瞓喺度平平无奇,但系一上到嚟,每一片都薄切,但厚度适中,再配埋酸醋汁加萝卜蓉,带出池鱼嘅鲜甜!份量都好多~推介要夹埋呢支梅子啫喱酒一齐饮,啫喱嘅口感第一次试!超浓梅子味同刺身好夹!烧活蛏子同鲍鱼,估唔到食到佢嘅原汁原味,完全唔点任何嘢都好鲜甜,同埋好Juicy,但又唔会腥,对烧海鲜改观!酒蒸文蛤,佢会用啲火烧一烧,带出酒香,又系超鲜甜同埋有淡淡嘅清酒味(好似系)。烧鳕场蟹脚,啱啱去完北海道嘅我食咗超多蟹脚,但呢只嘅size同味道,拍得上我喺北海道食嘅,$328 咁大只!吞拿鱼手卷同海胆三文鱼子手卷,佢嘅吞拿鱼蓉系手切,唔会太多脂肪嘅吞拿鱼。海胆超正!$88 呢个质素同份量算抵食。✍🏻整体嚟讲真系好少喺香港食到咁高质嘅日本嘢,新鲜得黎,完全食到海鲜嘅鲜味,同每一道慢慢上俾你,等你可以趁热食,慢慢品尝,真心
✍🏻
整体嚟讲真系好少喺香港食到咁高质嘅日本嘢,新鲜得黎,完全食到海鲜嘅鲜味,同每一道慢慢上俾你,等你可以趁热食,慢慢品尝,真心推介。佢而家好似会员仲做紧八五折优惠~