2023-05-07
好钟意食日本嘢,所以今次拣咗湾仔家贺屋!😋 同朋友嚟食所以可以叫多啲😛首先,我地食咗特选海鲜丼定食,入面嘅海鲜种类多元仲要全部都大大份😋 新鲜美味,包括咗各款鱼生、虾、海胆等海鲜,配上白饭,真系好正。除咗依个,我仲嚟咗炸三文鱼皮,酥脆可口,加埋酱汁更加美味。最惊喜嘅系𩽾𩾌鱼肝沙律,鲜美嘅鱼肝搭配沙律蔬菜,口感绵密,估唔到可以衬沙律食😍 真系好正!作为一个钟意食刺身嘅人,我当然唔会错过佢哋嘅特选刺身盛啦🤩 盘子上摆满咗新鲜嘅刺身,包括咗各款鱼生😍😍 每一口都系享受😛除咗美食,家贺屋嘅酒水都值得推介🍻 我拣咗佢哋嘅snowball cocktail同巨峰提子碳酸酒。前者系一款以白兰地为基底嘅鸡尾酒,口感清新,后者就系一款清爽嘅碳酸酒,巨峰提子嘅甜味同气泡相得益彰🍇 非常开胃❤️餐厅嘅氛围舒适,而且服务态度都好好添!如果你都钟意食日本嘢,不如嚟一嚟试下家贺屋啦。😛 仲可以储mee分架💛