2022-12-27
呢间餐厅主打星马菜,有好多款式选择,价钱都几优惠,而且唔收加一,座位都几宽敞,坐得舒服。1️⃣ 鸳鸯海南鸡饭 $93(轻怡排骨茶 +海南鸡)见到佢有呢个餐,一次过食到肉骨茶同海南鸡,都系呢度嘅招牌菜👍🏻海南鸡果然非常嫩滑,鸡皮金黄爽滑,皮肉间仲带有油脂,啖啖肉又嫩滑,仲跟左啲鸡肾,配上三色酱:黑酱、姜蓉、酸辣汁,真系绝配。油饭选用泰国米🍚应该有炒过,食到有少少香茅味同黄姜,够干身香口。肉骨茶用新加坡白胡椒炒香熬成,胡椒味香浓,唔会有好重嘅药材味,排骨炖到好软腍,正😋2️⃣ 孖宝芽菜走地鸡饭 $98(芽菜走地鸡+迷你星洲叻沙)走地鸡嘅肉质比海南鸡较为结实,有咬口比较爽身,底下仲垫有大量肥芽菜,清甜又多汁,吸收哂鸡油同酱汁精华。叻沙汤底好香浓,带有椰奶香味,少少辣,非常惹味,仲有虾、鱼旦、豆卜等配料。3️⃣ 鸡杂冬瓜汤 $20冬瓜汤好清甜,仲混集左不少鸡杂🐤包括鸡心、鸡肝等,令鲜味更加提升。4️⃣ 雪糕薄荷咖啡 +$18有淡淡嘅薄荷味,雪糕好幼滑,配埋个咖啡更香滑。5️⃣ 乳酸蝶豆花梳打 +$18一黎到就觉得好靓,系少女紫嘅颜色,打卡一流😍#foodie_couple_hk_sm816
1️⃣ 鸳鸯海南鸡饭 $93
(轻怡排骨茶 +海南鸡)
2️⃣ 孖宝芽菜走地鸡饭 $98
(芽菜走地鸡+迷你星洲叻沙)
3️⃣ 鸡杂冬瓜汤 $20
4️⃣ 雪糕薄荷咖啡 +$18
有淡淡嘅薄荷味,雪糕好幼滑,配埋个咖啡更香滑。
5️⃣ 乳酸蝶豆花梳打 +$18
一黎到就觉得好靓,系少女紫嘅颜色,打卡一流😍
#foodie_couple_hk_sm816